Emissió del primer programa en directe des de la plaça del TecnoCampus amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio

La plaça del TecnoCampus ha acollit aquest matí la primera emissió d’un programa en directe de Ràdio TecnoCampus, la nova ràdio universitària. L'activitat s'ha organitzat per celebrar el Dia Mundial de la Ràdio, proclamat per la UNESCO el 1946 quan les Nacions Unides van crear la Ràdio de l’ONU.

Durant el programa s’ha presentat la graella de programació definitiva, que es podrà consultar pròximament a la pàgina web, i s’ha anunciat el guanyador del concurs per dissenyar la nova imatge de Ràdio TecnoCampus. La proposta seleccionada ha estat la de l'estudiant Francesc Javier Loyo, que rebrà un xec 100 euros en metàl·lic:


Ràdio TecnoCampus, que va començar a emetre en període de proves el mes de setembre passat, és una iniciativa impulsada pel professor Daniel Torras amb l’objectiu d'oferir una eina per crear comunitat universitària i una plataforma d’expressió i de pràctiques als estudiants: “És un projecte transversal on s'implica tota la comunitat i també és un espai d'experimentació comunicativa, sense cap barrera formal. "Crec que qui prova fer ràdio, s'hi enganxa", afegeix. De moment, la ràdio emet online a través de la seva pàgina radiotecnocampus.cat, des d’on es pot escoltar directament via streaming o escollir ràdio a la carta a través de podcasts.

La participació és oberta a estudiants, professors i treballadors, i compta amb un grup de voluntaris coordinats pel professor Daniel Torras, que n’és el director. “Oferim recursos, assistència i formació perquè cadascú faci un programa o una col·laboració radiofònica a la seva mida: que parli d'allò què vol sense por i sense problemes tècnics”, afegeix Torras. Els principals objectius per a aquest 2018 són enfortir l’organització de la ràdio universitària, consolidar una graella de programes bàsica i aconseguir emetre la programació per FM.


Nova exposició sobre ràdio a la biblioteca del TecnoCampus
La Biblioteca-CRAI del TecnoCampus inaugura avui una exposició bibliogràfica amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio. En aquesta mostra, es poden trobar alguns exemples dels llibres sobre l’àmbit radiofònic presents en l'exposició:

Si t'interessa algun document, es pot demanar a través del servei de préstec de la Biblioteca-CRAI o del servei PUC, on podràs consultar el Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya.