Se celebra la primera edició de la “TecnoGames”, la mostra de treballs realitzats per estudiants de videojocs

El Grau en Disseny i Producció de Videojocs del TecnoCampus va organitzar el dilluns 21 de juny, per primer cop, la “TecnoGames”, una mostra concebuda per mostrar els videojocs creats per estudiants de segon i tercer curs d’aquest grau de l’Escola Superior Politècnica. Al finalitzar l’acte, es va dur a terme una gala de premis per reconèixer els millors projectes del curs 2016-2017.

Van assistir a l’acte estudiants de primer, segon i tercer curs, estudiants de la Doble titulació en Enginyeria Informàtica i Disseny i Producció de Videojocs i diversos professors del grau, responsables de supervisar els projectes al llarg de curs. També van ser-hi presents el director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro; el director de l’Escola Superior Politècnica, Marcos Faúndez; la coordinadora del grau, Ester Bernadó; i dos professors de la Universitat de Glyndwr, de Gal·les, que hi assistien com a convidats. En el discurs de benvinguda, el director general del TecnoCampus va remarcar que aquest tipus d’iniciatives serveixen per potenciar els projectes que es desenvolupen des de la pròpia universitat i per posar en relleu la bona feina en equip dels estudiants durant el procés de creació d’un videojoc.

Durant l’acte es van projectar dotze videojocs creats per estudiants de segon curs, mentre que vuit grups d’estudiants de tercer curs van pujar a dalt de l’escenari per presentar de manera més exhaustiva els projectes davant de companys i professors. Al finalitzar l’acte, es va celebrar l’entrega de premis al millor videojoc de segon curs i als millors projectes de tercer en els àmbits del disseny, l’excel·lència tècnica i l’art. Pol Ayala, Patricia Castilla, Sergi Hidalgo, Edgar Payan i Roger Llovera van guanyar el premi al videojocs de segon amb el projecte Valhalla is not for me. Pel que fa als alumnes de tercer curs, Pol Merino, Marc Lozano, Víctor Vilarubla, Carlos Brugerua i Pau Sánchez van rebre dos guardons en la categoria de millor disseny i millor excel·lència tècnica per Frogocaust, mentre que Kevin Garcia, Alison Gonzélz, Sergio Lindes i Xavier Lleonart van emportar-se el premi al millor art i al millor joc de tercer curs amb el videojoc Wunkong.

Tots els projectes que es van presentar s’han realitzat en el marc de l’assignatura Projecte de Creació i Desenvolupament, del tercer trimestre, impartida per els professors Adso Fernández, Jordi Arnal, a estudiants de segon curs, i Rafa González, Dani Candil i Daniel Castellanos, als de tercer. Els estudiants, en grups de quatre o cinc persones, havien de crear, dissenyar i desenvolupar un videojoc només en deu setmanes, on havien d’aplicar els coneixements adquirits al llarg del curs en els àmbits de disseny, art i programació. En aquesta ocasió, i per primera vegada, s'ha dut a terme una col·laboració amb el Grau en Mitjans Audiovisuals per crear alguns dels sons i músiques dels videojocs.