El professor Josep Maria Raya rep un premi per un article publicat a la revista "SERIEs"

Josep Maria Raya, professor de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, ha guanyat el premi SERIEs 2016 per l’article “The real estate and credit bubble: evidence from Spain”, escrit conjuntament amb Ozlem Akin, José García Montalvo, Jaume García Villar i José-Luis Peydró. L’article es va publicar a la revista SERIEs-Journal of the Spanish Economic Association a l’agost del 2014. El lliurament de premis va tenir lloc el passat mes de desembre a Bilbao.

A l'article, els autors posen en relleu el contrast dels estàndards de crèdit en els períodes de boom i de crisi. “Els estàndards de crèdit van ser més suaus en l’auge que en el període posterior a la crisi”, explica Raya sobre els resultats de l’article. En aquest sentit, un dels resultats rellevants de l’estudi és que els bancs es saltaven les regulacions, pressionant a les taxadores per sobrevalorar els pisos. Per aquest motiu, s’observa com durant el període de boom els preus de taxació van ser sensiblement superiors als preus de venda real

El premi SERIEs ha estat creat per l’Associació Espanyola d’Economia per fomentar l’enviament d’articles d’investigació amb alts estàndards de qualitat a la revista SERIEs-Journal of the Spanish Economic Association, una publicació especialitzada en l’àmbit de l’economia. El premi es va crear el 2014 i s’atorga cada dos anys a un article d’investigació que s’ha publicat a la revista durant els últims quatre anys, i que hagi destacat per ser una contribució rellevant.