La professora Griselda Manzano rep la Beca d’Infermeria 2016 pel seu projecte de recerca sobre serveis de salut domiciliaris

L’Acadèmia de les Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears va entregar el passat 8 de juny la Beca d’Infermeria 2016 a la professora del Grau en Infermeria del TecnoCampus Griselda Manzano, com a investigadora principal d’un projecte de recerca que ha impulsat el disseny d’una aplicació mòbil per millorar el funcionament i l’atenció dels serveis de salut domiciliaris.

Titulada del Màster en Cronicitat i Dependència, Manzano ha engegat un projecte pioner a Catalunya que permet accedir a la història clínica dels pacients i incorporar-hi dades quan es fan visites sense necessitat de connectar-se a la xarxa. L’entrega d'aquest reconeixement va tenir lloc en el transcurs de la XIX Jornada de Recerca 2016 organitzada, per la filial del Maresme de l’Acadèmia de les Ciències Mèdiques i de la Salut. El principal objectiu és crear una app que permeti la identificació inequívoca, l’accessibilitat a la informació del pacient i la recollida de dades de seguiment per professionals sanitaris en el domicili, amb la posterior descàrrega de continguts. És una aplicació compatible amb els principals sistemes operatius mòbils i totalment segura pel que fa al tractament de dades confidencials. 

És un projecte que ha estat desenvolupat conjuntament amb Mercè Díaz, cap d’atenció domiciliària a la Corporació de la Salut del Maresme i la Selva (CSMS). A principis de juny, l’aplicació començarà a funcionar amb un parell de pacients reals i després d’un període de prova s’implantarà progressivament al servei d’atenció domiciliari del CSMS.