Professors de l’Escola Superior Politècnica participen en la 15a Diada de les Telecomunicacions de Catalunya

El director de l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus, Marcos Faundez, i el professor Jordi Ayza van participar ahir en la Diada de les Telecomunicacions de Catalunya, que es va celebrar al CosmoCaixa Barcelona. La Diada de les Telecomunicacions de Catalunya és un dels esdeveniments més importants i representatius del sector TIC a Catalunya.

L’acte, que enguany arribava a la quinzena edició, es va centrar en “Oportunitats i impactes de la transformació digital: Quins són els límits?”. La conferència inaugural va anar a càrrec de l’expresident de la Generalitat Artur Mas i José Mª Torres, president de Numitec i productor de El Corredor (Premi Goya al Millor Curtmetratge 2016), va ser l’encarregat de pronunciar la conferència magistral.

El director de l’Escola Superior Politècnica, Marcos Faundez, va participar en una taula rodona sobre “L’impacte de la revolució digital en l’educació i la sanitat” per parlar sobre l’autogestió de la salut i les noves formes d’adquisió del coneixement. En aquest sentit, el debat se centrava en com la incorporació de les noves tecnologies ha permès reduir la despesa sanitària i millorar la qualitat de vida de les persones. També es va parlar sobre com potenciar els coneixements a través de la tecnocreativitat i integrar-los en el sistema educatiu. Per la seva banda, el professor Jordi Ayza va parlar de l’impacte sobre els coneixements de l’enginyer en una taula sobre el “Fabricant del futur en la Indústria 4.0”, coneguda com la Quarta Revolució Industrial. La Indústria 4.0 suposa el pas de la producció eficient de l’economia industrial a la producció flexible de l’economia del coneixement, una visió informatitzada de la fabricació en la qual les TIC juguen un paper clau.