Un projecte sobre tecnologia biomètrica guanya el premi d’emprenedoria YUZZ de Mataró

El projecte sobre la creació d’un cadenat que funciona amb empremta dactilar impulsat per Miquel Giménez (amb la samarreta vermella a la fotografia), estudiant de mecatrònica del TecnoCampus, ha estat escollit com la millor idea del Centre Yuzz Mataró. Aquesta és la primera vegada que el TecnoCampus acull el programa Yuzz per a joves emprenedors. L’estudiant tindrà l’oportunitat de viatjar a Silicon Valley, a San Francisco, juntament amb 51 joves emprenedors que han participat en aquesta edició del programa Santander Yuzz. Es tracta d'una iniciativa que impulsa el Banco Santander, amb la coordinació del Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE) i amb el suport del TecnoCampus, per estimular la creació d’empreses innovadores que contribueixin a accelerar el creixement econòmic i el desenvolupament sostenible del territori.

Cada participant del Centre Yuzz Mataró va presentar el dilluns 19 de juny el projecte davant d’un tribunal. El jurat estava format per Román Nebot, en representació del Banc Santander; Antònia González, en representació del TecnoCampus; Josep Maria Jané, tutor i representat de CECOT; i Patricia Canel, en representació del CISE, i va seleccionar el projecte d’en Miquel Giménez com la millor proposta del Centre Yuzz Mataró. Sota el nom Thumblock, l’estudiant ha dissenyat un cadenat que implementa la tecnologia biomètrica, basada en el reconeixement d’una característica física i intransferible d’una persona, per fer el dispositiu més segur i còmode. John Enrique Correa, amb el projecte C.O.R.E i David Rangil, amb Horus, van quedar en segon i tercer lloc, respectivament, de la competició.

Per altra banda, Palgea, un projecte que connecta residents d’un lloc amb viatgers que vulguin experimentar una immersió cultura i viure activitats genuïnes del país, creat per Cristina Garcia i Sarai Risueño, va ser seleccionat com a finalista del premi Yuzz Mujer que patrocina la Fundació EY, dotat amb 20.000 euros, mentre que C.O.R.E, una eina robòtica per retirar mines exposives impulsada per John Enrique Correa, va ser el guanyador en la categoria Yuzz innovació tecnologia disruptiva que impulsa INDRA, dotat amb 3.000 euros. Han participat en la primera edició del programa Yuzz al TecnoCampus una vintena d’estudiants, que durant cinc mesos han rebut formació i assessorament per desenvolupar un total de disset projectes emprenedors.

L'estudiant Miquel Giménez visitarà durant el viatge d'una setmana a Silicon Valley empreses com Google, LinkedIn o Facebook, i assistirà a conferències a universitats amb Berkeley o Stanford. Després del viatge, els guanyadors dels diferents centres YUZZ participaran a la final nacional dels premis Santander YUZZ 2017, on se seleccionaran els tres millors projectes emprenedors, que rebran 30.000, 20.000 o 10.000 euros per accelerar els seus projectes.