La quarta Jornada Logística i Negocis Marítims debat la nova normativa del transport marítim

La quarta Jornada de Logística i Negocis Marítims organitzada per l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus amb el suport de Transprime, ha reunit avui experts de l’àmbit acadèmic i representants de les empreses del sector per debatre sobre el transport marítim i la nova normativa de seguretat en el transport de mercaderies per mar. La presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén, ha donat la benvinguda als assistents ressaltant la importància que des de l’entorn universitari s’impulsi el debat amb les empreses sobre l’actualitat del sector. El coordinador del Grau en Logística i Negocis Marítims del TecnoCampus, Jesús Martínez Marín, ha destacat la bona acollida de la jornada, que ha reunit prop de 70 professionals i estudiants a la Sala de Graus.

Des de fa temps, diferents organitzacions internacionals com la BIMCO(Baltic And International Maritime Conference ), IHPH (Associació internacional de Ports), ECSA (Associació Europea d'Armadors) o l'ICS (Cambra Internacional de Navegació Marítima), entre d'altres, reclamaven verificar el pes dels contenidors que s'embarquen a bord dels vaixells, per raons fonamentalment de seguretat. 

El proper 1 de juliol entrarà en vigor la nova normativa de pesatge dels contenidors que preocupa als actors de la cadena logística del transport. El canvi afecta actors empresarials importants de la cadena logística, com són els carregadors, les transitàries, les consignatàries i les autoritats portuàries.

En la taula rodona, hi han participat Jordi Espín, gerent de Transprime; Agustín Montori, vicepresident de l’Associació de Transitaris Internacionals de Barcelona; Albert Oñate, membre de la junta directiva de l’Associació de Consignataris de Bucs i Jaume Bagot, Business Process Improvement Manager del Port de Barcelona.

El ponent que pronunciar la lliçó inicial va ser Ernesto Madariaga, de la Universitat de Cantàbria , que va explicar la normativa SOLAS i la seva evolució fins arribar a la normativa de pesatge.

En la cloenda la directora de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, Montserrat Vilalta, ha agraït la col·laboració de Transpime i ha emmarcat la jornada en l’esforç del centre per connectar els estudis universitaris amb la realitat empresarial.