El sector dels grans iots demana professionals formats en l’àmbit de la logística

El TecnoCampus ha acollit aquest matí la jornada “La logística dels grans iots i l’impacte en l’economia”, organitzada per el Grau en Logística i Negocis Marítims del TecnoCampus. Una vuitantena d’estudiants i professionals del sector nàutic han assistit a aquesta jornada que enguany arribava a la cinquena edició.

Montserrat Vilalta, directora de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, i Jesús E. Martínez, coordinador del grau, han donat la benvinguda als assistents i han coincidit a assenyalar la importància d’impulsar activitats que connectin l’àmbit universitari amb el món laboral. Professionals del sectors de la nàutica i els grans iots han debatut en una taula rodona sobre els diferents actors involucrats en el mercat dels grans iots. En concret, hi han participat Patricia Bullock, fundadora de Network Marine Consultants; Belén Marín, fundadora d’Evolution; Xiqui Mas, president de Varador 2000 i Barcelona-Mataró Marina; i Joan Bellavista, president del Port de Mataró. Tots els professionals han mencionat la logística com un dels àmbits clau en el món dels grans iots. “És necessiten professionals amb una ment molt àgil i amb molta capacitat d'improvisació", ha comentat Belén Marín.

Al llarg de la jornada també s’ha parlat sobre la necessitat de renovar l’actual normativa fiscal i legislativa espanyola relativa al sector nàutic. En aquest sentit, Patricia Bullock ha destacat que és fonamental impulsar un canvi de normativa per aprofitar el gran potencial que té el sector dels grans iots en el mercat espanyol. De fet, el factor multiplicador del sector dels grans iots pel que fa a la creació de llocs de treball és força notable, ja que per cada lloc de treball directe que es crea, es generen set nous llocs de feina.

El ponent encarregat de la conferència inaugural ha estat Toni Tió, president del Barcelona Clúster Nàutic, que ha afirmat que l’objectiu com a clúster és “crear un entorn perquè les empreses del sector nàutic siguin més competitives en el mercat” i actuar com a impulsor del canvi. En les diferents intervencions, els professionals han recordat als estudiants que tenir un bon nivell d’anglès és imprescindible per treballar en aquest sector.