La sessió “Beneficis de la PIME Innovadora” reuneix una trentena d’empreses

Ahir dimecres 27 de gener el TecnoCampus va acollir la jornada “Beneficis de la PIME Innovadora”, d’especial rellevància per a la comunitat empresarial. La sessió, que es va dur a terme al llarg del matí, va comptar amb la participació de casi trenta empreses interessades en els avantatges del Segell de PIME Innovadora, que atorga el Ministeri d’Economia i Competitivitat.

El director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro, va ser l’encarregat de donar la benvinguda als assistents de la jornada i de presentar el representant del Ministeri d’Economia i Competitivitat, José María Peláez, i la delegada a Catalunya de l’entitat de Certificació EQA, Marta Sánchez Sebastián. Els dos experts van ser els responsables d’explicar detalladament els avantatges del Segell PIME Innovadora, els incentius fiscals R+D+i i el model de certificació necessari per obtenir-lo.

La majoria dels assistents eren d’empreses del TecnoCampus, encara que també van assistir a la sessió  companyies de fora del parc. La representant de l’empresa de desenvolupament de software per al sector de la fotografia i impressió digital Imaxel Lab, ubicada a les instal·lacions del TecnoCampus, explicava que els interessava força assistir a aquesta sessió perquè “com a empresa d’innovació tecnològica, volem treure el màxim rendiment dels incentius fiscals”. També van assistir-hi empreses que volien conèixer amb més profunditat el segell de PIME Innovadora per incloure aquest servei i oferir-lo als seus clients. Aquest és el cas d’Eurecat-CETEMMSA, el principal Centre Tecnològic de Catalunya. 

L’obtenció del segell permetrà a les empreses poder comptabilitzar les deduccions fiscals per a projectes de R+D+I, bonificacions en la cotització a la seguretat social per a personal investigador dedicat en exclusiva a activitats de R+D+I i podran optar a altres subvencions.