Onze empreses participen en una sessió sobre com captar el talent universitari

El TecnoCampus va organitzar el passat dilluns 20 de març una sessió sobre noves metodologies de captació de talent entre els més joves, en la qual hi van participar representats d’onze empreses que treballen amb el TecnoCampus i el seu Servei de Carreres Professionals. Van participar-hi les companyies BlueSun, MAFRE, Fira de Barcelona, Hartmann, Multivac, Arvato Bertelsmann, Hotel Dolce Sitges, Bymaster, Sabática, Verkami i Hotel Ars.

La sessió va anar a càrrec de l’assessora Rosaura Alastruey, que va presentar tres propostes innovadores de captació de talent. La trobada es va realitzar al voltant d’un esmorzar innovador i creatiu que consistia en petits tasts, a càrrec de l’empresa Estamos Enrollados, estretament relacionats amb cadascuna de les tres dinàmiques.
Al llarg de la sessió, els assistents van coincidir a assenyalar les universitats com una de les principals vies de reclutament. “La principal font de captació de talent són, amb molta diferència, les universitats”, va afirmar el director del Departament de Recursos Humans de l’Hotel Ars, Jordi Sala. En aquest sentit, Sala va explicar que prop del 40% dels treballadors de la seva empresa van accedir-hi amb un conveni de pràctiques quan eren universitaris.

La sessió va centrar-se sobretot en com captivar el talent entre la generació “millenial” i la generació Z. “Mentre que els ‘millenial’ conviuen amb la tecnologia però no han nascut amb ella, els qui formen la generació Z són nadius digitals”, va remarcar Alastruey. Aconseguir atraure i retenir el talent d’aquestes duies generacions s’ha convertit en un dels principals reptes de les empreses, que s’adonen de la importància de ser cada cop més proactives a l’hora formular noves estratègies de captació. 

Apostar per la professionalització
La sessió l’organitzava el Servei de Carreres Professionals dins de l’aposta que fa el TecnoCampus per la professionalització dels seus estudiants. En aquest sentit, aquesta trobada suposava un pas endavant, juntament amb empreses col·laboradores, en la millora de l’ocupabilitat dels estudiants a l’hora d’accedir a grans companyies globals.

En el curs 2015-2016 el Servei de Carreres Professionals del TecnoCampus va gestionar un total de 751 convenis de pràctiques externes, tant curriculars com fora del currículum acadèmic, el que representa un 48& d'increment respecte al curs anterior. Per altra banda, va incrementar en un 29%, respecte el curs anterior, el nombre d’ofertes de pràctiques per als estudiants de grau, postgrau i màster del TecnoCampus va augmentar un 29% i el nombre d'ofertes laborals un 50% respecte al curs anterior.