Se signen els primers convenis de pràctiques d’estudiants del Grau en Disseny i Producció de Videojocs

Aquest curs s’han signat els primers convenis de cooperació educativa entre l’Escola Superior Politècnica i empreses del sector dels videojocs amb l’objectiu que els estudiants puguin començar a fer-hi pràctiques. Tot i que tots els estudiants del Grau en Disseny i Producció de Videojocs del TecnoCampus poden començar les pràctiques a partir de segon curs, no és fins a tercer que es poden realitzar de manera curricular.

Laila Porto, estudiant de tercer curs, va començar el mes d’octubre les pràctiques a TutoTOONS, una empresa destacada del món dels videojocs. Es tracta d’una plataforma gratuïta per dissenyar els teus propis jocs de mòbil, que des del 2008 ha creat més de 300 jocs casuals i educatius. Per a Porto, aquestes pràctiques són el primer contacte vivencial amb el món laboral: “És motivador que, encara que estiguis de pràctiques, t’incloguin en totes les reunions i que des del primer dia t’animin a donar el teu ‘feedback’”. A més, considera que és una oportunitat per treballar amb diferents dissenyadors de videojocs, no només d’Espanya sinó també d’altres llocs del món, com Lituània i Estats Units, per exemple.

Per altra banda, que els jocs que es creen des de TutoTOONS vagin destinats a un públic que ni tan sols s’havia plantejat involucrar-s'hi inicialment, suposa per a Porto una “nova experiència encara més enriquidora”. Actualment, els perfils més buscats entre estudiants del Grau de Disseny i Producció de Videojocs són en l’àmbit del disseny i, en menor grau, de la programació i l’art

Connectar la universitat amb el món professional

Realitzar pràctiques durant els anys d’universitat dóna l’oportunitat als estudiants d’adquirir una experiència professional mentre realitzen els estudis. Ester Bernadó, coordinadora del Grau en Disseny i Producció de Videojocs, considera que és molt útil per l’aprenentatge ja que permet a l’estudiant desenvolupar competències transversals més enllà de l’entorn universitari. “Els estudiants veuen que allò que s’explica a les classes és real i que és la base del coneixement per desenvolupar-se com a professionals”, afegeix Bernadó.

Cada vegada són més les empreses que opten per incorporar un estudiant amb pràctiques, conscients de la necessitat d’establir vincles de col·laboració entre la universitat i l’empresa. Bernadó explica que cada cop arriben més peticions d’empreses de videojocs que busquen estudiants en pràctiques. “Sovint és perquè tenen una necessitat a cobrir, però també perquè volen captar el talent jove, preparar-lo i quedar-se’l”, conclou Bernadó.