Presenta't a la 17a edició dels Premis Creatic fins al 9 d'octubre

Les candidatures als Premis Creatic, dirigits a projectes emprenedors i empreses de recent creació relacionats amb la tecnologia i la innovació, es poden presentar fins al 9 d'octubre de 2017. Es tracta d'uns premis que convoquen el TecnoCampus i l'Ajuntament de Mataró i que enguany celebren la 17a edició.Amb una llarga trajectòria, aquests guardons contribueixen al desenvolupament socioeconòmic de Mataró i el Maresme, promovent la iniciativa empresarial oferint suport econòmic i logístic. Les empreses Sirsa i Banc Sabadell són les patrocinadores dels premis, dotats amb un total de 16.000 euros en les diverses categories.

Els Premis Creatic reconeixen als guardonats en dues categories: Millor Idea Empresarial i Millor Start-up. En ambdós casos, el primer i segon classificat rebran un premi en metàl·lic de 5.000 i 3.000 euros respectivament. Els premiats també gaudiran d'altres importants beneficis que els ajudaran a impulsar els seus projectes empresarials: es podran allotjar, amb una bonificació del 50% el primer any, al parc empresarial TecnoCampus, actualment seu de més de 120 empreses; i en la categoria de Millor Idea Empresarial, també tindran accés a l'Openspace, en fase de pre-incubació, per desenvolupar el seu projecte durant sis mesos i posteriorment allotjar-se a la Incubadora. A més, tots els premiats podran participar en el Programa Innoemprèn 2017.

En una primera fase de selecció, un comitè intern format per representants del Tecnocampus i altres entitats col·laboradores d'aquests premis seleccionarà 6 projectes finalistes en cadascuna de les categories entre tots els candidats. Posteriorment, els finalistes hauran de presentar el projecte en un format elevator pitch davant el jurat, que escollirà els guanyadors.

Un any més, en el marc dels Premis Creatic també es lliurarà el guardó a l'Emprenedoria Universitària, que reconeix el millor projecte emprenedor d'entre els que plantegen els estudiants del Tecnocampus. En aquesta edició, el premi presenta una novetat important: el guanyador podrà participar al Imagine Express 2018, programa destinat a generar negocis en el sector mòbil, que té lloc durant un viatge de 4 dies en tren des de Barcelona a París i Londres al marc del Mobile World Congress. I com en anys anteriors, també veurà recompensat el seu treball a les aules amb una assignació preferent d'allotjament a la Pre-incubadora del Tecnocampus.

Els premis Creatic, que es lliuraran el 16 de novembre de 2017 en un acte al TecnoCampus, han ajudat al llarg de més de tres lustres a emprenedors i emprenedores a posar en marxa projectes empresarials d'èxit. La llista de guanyadors de les edicions anteriors mostra la diversitat dels projectes als quals els Creatic han donat suport, i entre els quals hi ha empreses com FootballAim guardonada l'any passat en la categoria Start-up.

Segons explica Sergi Broto, CTO i cofundador de FootballAim, "guanyar el premi Creatic de l'any passat ens ha permès entrar a formar part de l'ecosistema emprenedor que ha creat Tecnocampus. Així, ara tenim accés a recursos, programes i experts que abans no coneixíem, i que ens permeten solucionar els dubtes que ens sorgeixen a mesura que FootballAim creix. Per a nosaltres, això és molt important, ja que som una empresa jove i hem notat molt l'ajuda rebuda des de l'entrada al parc tecnològic. A banda, TecnoCampus ens ha proporcionat una oficina on desenvolupar les activitats de l'empresa, així com un conjunt d'espais comuns en què conèixer a gent emprenedora que comparteix els mateixos objectius i inquietuds ".

Els Premis Creatic els organitzen la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme i l'Ajuntament de Mataró amb el patrocini del programa BStartup de Banc Sabadell i l'empresa Serveis Industrials Reunits (Sirsa). A més, col·laboren la Diputació de Barcelona, el Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, ACCIÓ, el Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (GENTIC), la delegació al Maresme de la Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), la Cambra de Comerç de Barcelona, PIMEC, la xarxa d'inversors BANC, Club d'Inversió Tecnocampus i Bytemaster.

Si hi estàs interessat, consulta les bases de la convocatòria.