Òmnium Cultural i el TecnoCampus signen un acord de col·laboració per fomentar la llengua i la cultura catalanes

La presidenta de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Dolors Guillén, i el president d’Òmnium Maresme, Carles Estapé, com a representant d'aquest seu territorial d'Òmnium Cultural, van signar el passat divendres 17 de febrer un acord de col·laboració pel qual les dues entitats treballaran plegades en accions relacionades amb la promoció de la llengua i la cultura catalanes. A la signatura, també hi va assistir Jaume Teodoro com a director general del TecnoCampus.

L’acord inclou, entre d’altres aspectes, impulsar actes culturals de manera conjunta, col·laborar en la difusió d’activitats organitzades per una de les dues entitats, i analitzar diferents possibilitats d'engegar projectes conjunts en els àmbits, per exemple, de l’audiovisual, els videojocs i el turisme. Es tracta d’un acord que beneficia particularment als estudiants del Grau en Mitjans Audiovisuals, ja que tindran l’oportunitat de fer pràctiques universitàries i el Treball Final de Grau dins de les activitats que s’organitzin des d'Òmnium Maresme. A més, es proposarà a les start-ups ubicades al parc empresarial i tecnològic del TecnoCampus dur a terme vàries tasques de gravació i maquetació d’actes.

El TecnoCampus, per la seva banda, també es compromet a participar d’una manera activa en el projecte VOC (Versió Original en Català), impulsat per Òmnium Cultural, nascut amb l'objectiu d’estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat en llengua catalana. Es tracta d’una convocatòria que vol reconèixer els millors curtmetratges i micrometratges realitzats originalment en llengua catalana.