El TecnoCampus organitza dos tallers dins de la 21a edició de la Setmana de la Ciència

De l’11 al 20 de novembre s’organitzen a Catalunya centenars d’activitats per promoure la ciència i la tecnologia entre la ciutadania en el marc de la Setmana de la Ciència a Catalunya. El Tecnocampus hi participa activament i organitza dos tallers vinculats a Xnergic i FabLab que formen part de les 300 activitats de divulgació previstes.

El dijous 17 de novembre de 18 a 21 hores es realitzarà el taller “Realitat augmentada per a professorat”, adreçat a professors de primària i secundària. És una activitat per aprendre a aplicar correctament el concepte de realitat augmentada i, alhora, conèixer diverses aplicacions per poder treballar-ho a les aules amb els estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius de grau superior. L’altra sessió que s’organitza porta per títol “Construeix la teva impressora 3D” i va a càrrec de l’empresa Formbytes, ubicada al parc empresarial del TecnoCampus. El taller tindrà lloc el dissabte 19 de novembre i està pensat sobretot per al professorat de secundària i batxillerat amb l’objectiu d'introduir la impressió 3D com a eina docent al centre educatiu. Al finalitzar la sessió, cada participant s’emportarà la seva impressora 3D preparada per utilitzar.

Els dos tallers es duran a terme a les instal·lacions del TecnoCampus i requereixen de reserva prèvia, que es pot formalitzar enviant un correu a xnergic@tecnocampus.cat.

Una setmana per a la divulgació científica

Els eixos centrals d'aquesta edició són, d’una banda, els llegums, amb motiu de la celebració de l’Any Internacional dels Llegums; la cartografia, ja que és l’Any Internacional del Mapa; i la relació global/local per celebrar l’Any Internacional de l’Entesa Mundial. La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

A part dels dos tallers que organitza el TecnoCampus, la ciutat de Mataró també acull activitats dins de la Setmana de la Ciència. El 2 de novembre es va inaugurar l’exposició “Energia” a la Biblioteca Antoni Comas, que estarà oberta al públic fins al 26 de novembre. L’exposició mostra el recorregut per l’evolució de les indústries del gas i l’electricitat al llarg dels segles XIX i XX, i se centra en els canvis socials que va provocar l’aplicació de les noves tecnologies. El divendres 11 es va realitzar a la mateixa biblioteca el taller “Circuit científic: la ciència del xef”, una activitat per a nens i nenes sobre les propietats dels aliments. El proper divendres 18 de novembre està prevista l'activitat per a famílies “La ciència del xef: experimentem amb els aliments”, que tindrà lloc a la Biblioteca Pompeu Fabra de 18 a 19:30 hores.