El TecnoCampus patrocina el Premi de Pintura Torres-García-Ciutat de Mataró

El TecnoCampus ha patrocinat un any més el Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró, que ha arribat a la setena edició. La guanyador d'enguany és l’artista nord-americana Mónica Dixon (nascuda a Marlton, New Jersey, i resident a Oviedo, Astúries), que va rebre el premi de mans de l'alcalde, David Bote, per l'obra “Two Scapes”. 

El premi té una dotació de 9.000€, dels quals 1.500 els aporta el TecnoCampus. A més, les obres guanyadores de totes les edicions s'exposen al Foyer del Centre de Congressos del TecnoCampus.

En aquesta edició s'ha batut el rècord de participació amb 346 dossiers presentats, dels quals 332 eren vàlids. A més a més de l’obra guanyadora, també s’han premiat quatre obres finalistes: Jo Milne (Edimburg –Escòcia- 1966, resident a Barcelona) per l’obra “Conjugant amb cordes, III”; Gonzalo Sicre Maqueda (Cadis 1967, resident a Cartagena) per l’obra “Playa de Levante”; José Ángel Sintes (Maó 1978, resident a Alaior –Menorca-); i Manu vb Tintoré (Ucle –Bèlgica- 1970, resident a Sales de Llierca, Girona).

El Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró es concedeix cada dos anys, està organitzat per l’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró i té el suport de l’Ajuntament, la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, el Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, la Fundació Iluro i d’altres patrocinadors.

El jurat d’aquesta edició està format per Juan Manuel Bonet, crític, historiador de l’art i poeta; Glòria Bosch, historiadora de l’art i museòloga; Pilar Parcerisas, historiadora, assagista i comissària d’exposicions; Antoni Perna, director artístic del centre d’art Tecla Sala, artista i comissari d’exposicions; i Antoni Luis, president de l’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró.

L’obra guanyadora queda en propietat de l’entitat organitzadora, que des de la segona edició la dóna a la ciutat de Mataró, i s’exposa de forma permanent a l’Espai Torres García, situat al Foyer del TecnoCampus Mataró-Maresme.

Joaquín Torres-García (Montevideo, 1874-1949) és un dels artistes més importants del panorama artístic català, europeu i llatinoamericà de la primera meitat del segle XX, tant per les seves obres com pels seus plantejament teòrics. Torres-García, de pare mataroní, va viure durant un any a la ciutat i va estudiar a l’Escola d’Arts i Oficis on va rebre classes de pintura de Josep Vinardell.