El TecnoCampus promou la mobilitat internacional amb pràctiques a l’estranger

El Servei de Carreres Professionals del TecnoCampus va organitzar ahir dimecres 9 de març una sessió per parlar sobre les diferents oportunitats i recursos per treballar o fer pràctiques a l’estranger, xerrada en la qual van participar una cinquantena d’estudiants. L’objectiu de la sessió era donar a conèixer als estudiants i als alumnes graduats el programa Erasmus pràctiques, la Xarxa Eures, el programa IAESTE i el voluntariat i les pràctiques en cooperació internacional.

Per aquest motiu, a la taula rodona van participar Sandra Sánchez, del Servei de Carreres Professionals; Meritxell Morera, de la consultora educacional Sabàtica que ofereix diferents programes a l’estranger; Jose-Luis Gredilla, de la Xarxa Eures i Sara Planells, del programa IAESTE del TecnoCampus. José Luis Gredilla, que també és tècnic del Servei d’Ocupació de Catalunya, va explicar que una experiència a l’estranger "et permet adquirir una sèrie de competències transversals difícils d’aconseguir a aquí i alhora suposa una gran experiència personal, t’aporta molta autonomia”. Atzarí Suriñach, estudiant que va realitzar pràctiques a una multinacional a Bèlgica, anima els estudiants a participar de programes internacionals: “Recomano fer pràctiques a l’estranger perquè guanyes experiència, t’ajuda a espavilar-te i et fa créixer molt com a persona”. En aquest sentit, Atzarí Suriñach considera que una estada d’aquest tipus serveix per millorar el teu currículum a l’hora de buscar feina però també per desenvolupar-te des del punt de vist personal.

Aquesta xerrada s’emmarca dins de l’aposta del TecnoCampus per la mobilitat internacional dels seus estudiants i reforça la idea que aquestes estades a l’estranger representen una part essencial de la formació dels joves, futurs professionals, que hauran de treballar en un entorn global.