La tercera final de la Lliga de Debat universitària reflexiona sobre els límits de l’humor

El TecnoCampus va acollir ahir la final universitària de la Lliga de Debat, que enguany arriba a la tercera edició. Dos equips formats per tres estudiants cadascun van debatre a favor i en contra sobre si l’humor té límits. La ponència inicial va anar a càrrec del periodista Enric Sierra, subdirector de La Vanguardia i adjunt a la direcció de La Vanguardia impresa, que també va participar com a membre del jurat.

Sierra va destacar en la seva intervenció que dominar la llengua, tant l'escrita com l’oral, és una aptitud essencial en qualsevol professió. Per altra banda, el periodista també va remarcar la importància de comprovar la informació i la fiabilitat de les fonts: “Ser un bon orador no vol dir tenir sempre la raó, i per això és clau no perdre mai de vista l’esperit crític”. La vicepresidenta del TecnoCampus, Alícia Romero, va ser l’encarregada de donar la benvinguda als prop de 150 assistents. La final d'aquest any també va comptar amb la participació de Josep Maria Castellà, degà d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra, com a membre del jurat convidat.

Els guanyadors de la final universitària van ser Marina Cortés, Clàudia Faraudo i Ariadna Madrid, que també va rebre el reconeixement com a millor oradora. “La formació rebuda dins del curs de la Lliga de Debat m’ha ajudat a millorar la gestió del temps a l’hora de parlar en públic”, va afirmar Madrid. L’altre equip finalista el formaven Rodrigo Ben Da Silva, Joan Escolà i Esteve Sandoval. L’equip guanyador seguirà preparant-se per competir properament a la Lliga de Debat de la Universitat Pompeu Fabra, a la qual estan adscrits els centres universitaris del TecnoCampus.

Per primera vegada, també s’ha celebrat la final de secundària i batxillerat, que s’emmarca dins del programa de Tallers Linnk, en la qual es va debatre sobre la necessitat d’implementar polítiques de quotes a les empreses privades. L’equip guanyador eren alumnes del Col·legi Maristes Champagnat de Badalona, que van disputar la final contra l’equip format per alumnes de l’Escola Freta de Mataró.

Les lligues de debat tenen ja una llarga tradició en l’àmbit universitari i són una oportunitat perquè els estudiants aprenguin i millorin les tècniques d’oratòria. Durant tres mesos els estudiants han rebut formació i assessorament en oratòria amb l’objectiu d’aprendre a estructurar un discurs, ser convincent davant del públic i millorar el llenguatge no verbal, entre d’altres aspectes.

Consulta les fotos de la jornada!