Un treball de recerca sobre construcció de drons guanya la Install Party 2017

El TecnoCampus va acollir ahir divendres 21 d’abril la tercera edició de la Install Party, una festa al voltant de la tecnologia que organitza el moviment d’Xnergic del TecnoCampus per a estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius.

Prop de 200 participants van assistir a una jornada on s’hi presentaven 21 treballs de recerca i vuit projectes de tres escoles. Al llarg de la tarda, els joves van tenir la oportunitat de participar en els diferents tallers que s’han preparat sobre realitat virtuala, robòtica, així com sobre la tècnica de “motion capture” per gravar en moviment i el mètode del “stop motion” per explicar històries animades.

A part dels tallers, els alumnes també van poder assistir a xerrades sobre videojocs, de la mà del professor Albert Abelló; i sobre enèrgica, a càrrec d’Alex Sicart i Elsa Rodríguez, cofundadors de Sharge. Els dos joves emprenedors, que van fer una estada a Silicon Valley, van coincidir a assenyalar la diferència de mentalitat que hi ha a Estats Units en l’àmbit de l’emprenedoria i la inversió. “Allà no confien en els projectes sinó que inverteixen en les persones perquè creuen en elles”, va afirmar Sicart. També van participar a la Install Party tres empreses ubicades al parc empresarial i tecnològic del TecnoCampus: Formbytes, Schunk i Orygen Experiences.

El director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro, va assistir a la Install Party per conèixer de primera mà els projectes presentats i va ser l’encarregat de fer el lliurament de premis. “Construcció d’un dron emprant tecnologia de disseny i impressió 3d, projecte de l’estudiant de l’Escola Meritxell Nil Mandri, va guanyar el premi al millor treball de recerca, mentre que les alumnes Laura Filbà i Carlota Keimar, de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró, van rebre una menció especial per el seu projecte “CosmoAfi a la cerca de radiació còsmica”. L’INS Vilatzara va rebre un reconeixement per la manera com impulsa les vocacions tecnològiques al centre educatiu entre els estudiants de secundària.

Pots veure totes les fotos aquí.