EDIFICIS


L'edifici principal del TecnoCampus Mataró-Maresme, ubicat a l'avinguda d'Ernest Lluch 32 (a tocar de la Porta Laietana), s'estructura en diversos edificis. En el plànol que us poden descarregar aquí podeu ubicar els diversos espais d'aquest edifici.

El projecte TecnoCampus Mataró-Maresme ha estat possible gràcies al finançament del MINECO (Ministerio de Economía y Competitividad), dintre del Plan Nacional de Investigación Científica, Desarrollo e Innovación Tecnológica 2008-2011 (nº expedient INP-2011-0062).


 

TCM1

El TCM 1 és un espai pensat per a l'activitat docent, la investigació, la competitivitat empresarial i la ciutadania en general, ja que inclou serveis complementaris com restaurants i comerços. És la seu de les tres escoles universitàries actualment existents a la ciutat i la comarca: l'Escola Universitària del Maresme i l'Escola Superior de la Salut, centres adscrits a la Universitat Pompeu Fabra, i l'Escola Universitària Politècnica de Mataró, centre adscrit a la Universitat Politècnica de Catalunya. La Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme és el titular de les escoles, la proximitat de les quals és un dels al•licients del parc per a les empreses, ja que els facilita el contacte amb el talent sorgit dels centres universitaris, així com amb la recerca que s'hi du a terme. El TCM1 és així mateix la seu de CETEMMSA, un dels principals centres tecnològics reconeguts i impulsats per la Generalitat de Catalunya.

 

TCM 2 i 3


 El coneixement, la recerca i la investigació generats a les universitats (TCM 1) podran desenvolupar-se al TCM 2 i al TCM 3, les dues torres destinades a empreses i a serveis d'incubació i preincubació de projectes empresarials (foment de les spin-off).
La incubadora permet l'allotjament a noves empreses i la preincubadora fomenta que se'n creïn de noves. L'objectiu és permetre la creació, creixement i consolidació de noves empreses de base tecnològica i intensives en coneixement, des de la generació de la idea de negoci fins que poden independitzar-se.

Les sinergies entre les empreses que s'emplaçaran en una àrea de 17.000 m2 al costat del parc (la zona del Rengle) i les del propi parc permetran convertir el TecnoCampus Mataró-Maresme en un nou pol d'atracció econòmica. La presència a més en el mateix TCM de centres vinculats al parc (com l'esmentat CETEMMSA o la Fundació TIC Salut i la Fundació El Maresme Pro Persones amb Disminució Psíquica-CITAP) permeten avançar-se a les tendències de mercat i donar un nou impuls al teixit econòmic i social de Mataró i el Maresme.