IMPORTANT!

A partir de l’1 de gener de 2024, tots els alumnes que realitzen pràctiques hauran d’estar donats d’alta a la Seguretat Social, tal i com indica el Reial Decret Llei 2/2023, de 16 de març i el Reial Decret llei 5/2023, de 28 de juny. 

Si no disposeu del NUSS (Número de Seguretat Social), heu de sol·licitar-ho a la Seguretat Social, seguint les indicacions que trobareu aquí. 

No es pot sol·licitar cap conveni fins que tingueu el NUSS. 

Apunta't a la Borsa de Talent per fer pràctiques

Fer pràctiques externes et pot servir de porta d'entrada al món laboral. Et permetrà posar en pràctica els coneixements teòrics, adquirir experiència i millorar habilitats i competències que has treballat al llarg del grau

Preguntes freqüents sobre l'accés a les pràctiques

  • Pràctiques curriculars: Són pràctiques que reconeixen ECTS. S’ha d’estar matriculat de l’assignatura de pràctiques.
  • Pràctiques extracurriculars: Són pràctiques que no reconeixen ECTS però que aporten experiència.

Quan puc començar a fer pràctiques?

ALUMNES DE L’ESCSET: Els estudiants poden començar les pràctiques quan hagin superat 30 ECTS del grau que estiguin cursant. Per tal que les pràctiques tinguin reconeixement acadèmic, l’estudiant ha de tenir aprovat el 50% dels ECTS totals del grau.

ALUMNES DE L’ESUPT: Els estudiants poden començar les pràctiques quan hagin superat 60 ECTS del grau. Per tal que les pràctiques siguin curriculars (tinguin reconeixement acadèmic), l’estudiant ha d'estar matriculat de l'assignatura de pràctiques.

ALUMNES DE L’ESCST: Les pràctiques les gestiona directament l’Escola Superior de Ciències de la Salut. Per a més informació contactar amb mromeu@tecnocampus.cat

La dedicació dels estudiants que participin haurà de ser compatible amb els seus estudis. En període docent, habitualment, no es poden superar les 20 hores setmanals. La dedicació horària màxima al llarg del curs acadèmic depèn del grau que cursis.

ESUPT:

  • Grau en Aplicacions Interactives i Videojocs
  • Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica
  • Grau en Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d'Informació
  • Grau en Enginyeria Mecànica
  • Grau en Mitjans Audiovisuals
  • Doble Titulació en Enginyeria Mecànica i Enginyeria Electrònica 
    900 HORES PER CURS ACADÈMIC. 
     

ESCSET:

  • Grau en Turisme i Gestió del Lleure
  • Doble Titulació en ADE i Gestió de la Innovació i Turisme i Gestió del Lleure
    PRÀCTIQUES  CURRICULARS: 500 HORES AL LLARG DE TOT EL GRAU. 
    PRÀCTIQUES EXTRACURRICULARS: MÀXIM 900 HORES PER CURS ACADÈMIC
  • Grau en Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació
  • Doble Titulació en ADE i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals
    PRÀCTIQUES CURRICULARS: 350 HORES AL LLARG DE TOT EL GRAU. 
    PRÀCTIQUES EXTRACURRICULARS: MÀXIM 900 HORES PER CURS ACADÈMIC.
  • Grau en Logística i Negocis Marítims
    PRÀCTIQUES CURRICULARS: 550 HORES AL LLARG DE TOT EL GRAU.
    PRÀCTIQUES EXTRACURRICULARS: MÀXIM 900 HORES PER CURS ACADÈMIC.
  • Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals
    PRÀCTIQUES CURRICULARS: 300 HORES AL LLARG DE TOT EL GRAU.
    PRÀCTIQUES EXTRACURRICULARS: MÀXIM 900 HORES PER CURS ACADÈMIC.
  • Màster en Emprenedoria i Innovació
  • Postgrau en Social Media i Màrqueting Digital
  • Postgrau en Projectes Transmèdia
    PRÀCTIQUES EXTRACURRICULARS: MÀXIM 900 HORES PER CURS ACADÈMIC.

Les pràctiques a Tecnocampus no són remunerades obligatòriament, tot i que es recomana un ajut econòmic mínim de 5€ l’hora. En el cas dels estudis de l'Escola Superior Politècnica el preu orientatiu mínim és de 6 euros l’hora.

En el cas que les pràctiques siguin remunerades (en qualsevol estudi), l’empresa estableix directament amb l’estudiant la remuneració que percebrà en concepte d’ajut a l’estudi i fa el pagament directament a l’estudiant.

L’ajut té una retenció mínima d’IRPF del 2% i l’obligatorietat per l’empresa d’incloure als estudiants al Règim General de la Seguretat social.

Recordatori per pràctiques en estudis d’enginyeria: La remuneració no pot ser inferior a 6€/hora.

Registrar-se a l’aplicatiu de Borsa de Talent i penjar el currículum. Pots tenir més d’un CV penjat. Recorda! Si no et registres, no rebràs les notificacions sobre les noves ofertes que es corresponen amb el teu perfil!!

Apuntar-se a les ofertes: Adjuntar el currículum a les ofertes de les empreses que t’interessen i que encaixen amb el teu perfil.

Si has estat seleccionat: Quan s’ha arribat a un acord amb una empresa, s’ha d’omplir el formulari, que trobareu a l’aplicatiu, per tramitar el Conveni de Cooperació Educativa. En aquest document es recullen les condicions de l’estada en pràctiques.

Aprovació i signatura: En un termini màxim de 5 dies hàbils, en cas que el coordinador acadèmic aprovi la proposta, tant l’empresa com l’estudiant, rebran el PDF del conveni per signar electrònica o digitalment i retornar-ho signat a talent@tecnocampus.cat. Un cop signat per TecnoCampus, es podrà descarregar el conveni signat a través de la Borsa de Talent.

Les empreses poden sol·licitar convenis de pràctiques al llarg de tot el curs acadèmic, però en períodes vacacionals les dates límit són: 

NADAL: Data límit per fer les sol·licituds 17 de desembre (Convenis amb data d’inici entre el 24 de desembre i el 17 de gener)

Tancament del servei: Del 23 de desembre al 7 de gener (ambdós inclosos)

SETMANA SANTA: Data límit per fer les sol·licituds 26 de març (Convenis amb data d’inici entre el 31 de març i el 17 d'abril)

Tancament del servei: Del 1 al 10 d’abril (ambdós inclosos)

ESTIU: Data límit per fer les sol·licituds 16 de juliol (Convenis amb data d’inici entre el 24 de juliol i el 16 de setembre)

Tancament del servei: Agost

NOTA: Recordem que cap estudiant pot començar pràctiques sense tenir el conveni de cooperació educativa aprovat per la universitat. En cap cas la universitat es farà responsable de les sol·licituds rebudes fora dels terminis establerts. 

Preguntes freqüents