Jaume Teodoro Sadurní

Nascut a Mataró l'any1969. De formació enginyer superior de Telecomunicació (UPC) i Màster en Administració i Direcció d’Empreses (UPC). Doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat de Girona.
 
Ocupa el càrrec de director general de la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme des del 2012, on a més és professor de l'Escola Superior Politècnica (grup P5). Com a professor és actualment docent en l'àmbit de coneixement de "emprenedoria i innovació" i recercador en el grup de recerca CEO (Competències en Emprenedoria i Ocupació). Com a director general de la Fundació és també director de l'EPEL Parc Tecnocampus actuant com apoderat en ambdues organitzacions.  
 
Prèviament ha ocupat càrrecs d'alta direcció en empreses del sector audiovisual i de les TIC. Fins al 2012 va ser director general del Grup Lavinia (holding empresarial de 8 companyies del media i de les TIC, amb seus a l'Estat i a París i Brusel·les i amb una facturació consolidada de 54 milions € i 420 treballadors.  Anteriorment va ser director de màrqueting de Retevision Interactiva S.A. (IPS eresMas).
 
Els seus orígens professionals van ser primer com a tècnic al centre de càlcul de Caixa Laietana, després com investigador a CETEMMSA (centre tecnològic actualment integrat a Eurecat) i finalment com a professor titular de l'Escola Superior Politècnica. En aquest centre, a més de professor va ser-ne sostdirector. Com a professor el 1999 va rebre l'encàrrec de la direcció tècnica del Pla Director per a la Societat de la Informació, promogut per l'Ajuntament de Mataró, on es van assenyalar els reptes i l'estratègia de ciutat en aquest àmbit  i on es va identificar el projecte Tecnocampus. Com a conseqüència d'aquest projecte va ser designat secretari tècnic del Pla Estratègic per a la Societat de la Informació a Catalunya, promogut per LocalRet i la Generalitat de Catalunya.
 
La seva trajectòria professional ha estat sempre en els sectors de l'educació, del mèdia i les TICs, d'una banda, i en els àmbits de recerca, de docència i de gestió, per una altra. Des d'aquestes diferents vessants, a més a més, ha estat secretari general del capítol català de la InternetSociety (ISOC-Cat promotor del domini ".CAT"),  vocal del Col.legi d'Enginyers de Telecomunicació, ponent en multitud de congressos i seminaris. Ha publicat diversos llibres en aquest àmbit, els més rellevants EDI, Intercambio Electrónico de Datos (edita MOPTMA),  Educació i TIC: binomi de progrés i variables de canvi (edita DIBA) i actualment, des de l'àmbit de la recerca, està treballant en la publicació de dos nous articles de recerca

Perfil al Linkedin