Durant aquest dies, 12 i 13 de juliol de 2011, s’ha iniciat el Campus d’Estiu, una experiència formativa i participativa que vol potenciar les aptituds i actituds emprenedores dels estudiants de qualsevol titulació universitària de les universitats de la Xarxa d’Emprenedoria Universitària (XEU). L’activitat s’adreça a estudiants del TecnoCampus Mataró-Maresme (TCM), la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat de Girona (UdG), la Universitat de Lleida (UdL) i  la Universitat de Vic (UVic).

La iniciativa abasta dos dies en els quals els 80 estudiants de les 10 universitats s’organitzen per equips –interdisciplinaris i interuniversitaris-, i desenvolupen un procés d’emprenedoria a partir d’un repte que se’ls planteja. Es tracta d’aplicar habilitats emprenedores a partir d’un cas concret, comú a tots els participants. Hauran d’aprendre a treballar per objectius, d’una manera col•laborativa, a saber competir i a compartir experiències, tot plegat per generar un treball d’alt valor en un període de temps limitat.

La proposta guanyadora ha estat seleccionada per votació de tots els participants, però també dels coordinadors de l’esdeveniment així com persones vinculades a la promoció econòmica de la ciutat de Vic. S'hi han tingut en compte aspectes com ara l’impacte de la proposta, viabilitat, creativitat i presentació del projecte. El premi consisteix en un viatge a Dinamarca per a tots els membres de l’equip on realitzaran una ruta de l’emprenedoria visitant diferents organitzacions capdavanteres en l’àmbit de l’emprenedoria i la innovació. El viatge es realitzarà durant el mes de setembre de 2011 i l’experiència dels premiats serà presentada el dia 7 d’octubre en la sessió final dels actes del Dia de l’Emprenedoria Universitària que organitza la XEU.

Els alumnes del TecnoCampus Mataró-Maresmes que han participat en aquesta experiència son: Carles Martínez Barriga, Carlos Torres Valhondo, Enric Puiggalí Boter de Palau, Lluís Marfany, Meritxell Civil, Oriol Genisans, Oleguer Rocafull Ferrer, Rafa Liñán Vega, Raquel Rodríguez Sánchez i Tanit Palay.


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

El professor Eloi Serrano defensa una tesi doctoral sobre economia social