370 ciclistes corren per finançar la recerca biomèdica amb el suport de TecnoCampus

Prop de quatre-cents ciclistes de totes les edats van iniciar i acabar ahir diumenge al TecnoCampus els més de 70 quilòmetres d'un recorregut a favor de millorar el coneixement sobre la sèpsia greu. Els beneficis obtinguts de les inscripcions i les aportacions dels espònsors es destinaran a finançar projectes de recerca, desenvolupats a l'Hospital de Mataró, i de formació, desplegats per la Fundació Bernat Gavarró.

L'alcalde de Mataró, David Bote, i el regidor d'Esports, Josep M. Font, juntament amb el director general del Tecnocampus, Jaume Teodoro, i el gerent del Consorci Sanitari del Maresme, Ramon Cunillera, han lliurat els premis de les tres categories participants: homes, dones imajors de 65 anys (fotografia).

La sèpsia deriva d’una infecció generalitzada que causa fallida multiorgànica. En va ser responsable del l’ingrés hospitalari de més de 22.700 persones a Catalunya l’any passat (500 d’elles menors de 16 anys), i va causar més morts que els infarts i els ictus junts. Malgrat el seu impacte, la sèpsia greu és força desconeguda entre la ciutadania, i promoure’n el seu coneixement és l’objectiu de la “Sepsis Challenge”: la primera marxa cicloturista solidària de Mataró.

El Consorci Sanitari del Maresme, a través del seu programa de Responsabilitat Social Corporativa, amb el suport de l’empresa SportsPeople, ha organitzat aquest esdeveniment.