L’alcalde visita les obres d’ampliació de l’edifici del TecnoCampus dedicat a salut

L’alcalde i president del TecnoCampus, David Bote, acompanyat de la vicepresidenta del TecnoCampus, Alícia Romero, i l'equip directiu del parc, ha visitat avui les obres d’ampliació de l’edifici TCM6, batejat com a TecnoCampus Salut, pel fet que s’hi concentra l’activitat del parc relacionat amb aquest àmbit d’activitat. L’edifici es va inaugurar l’octubre de l’any passat, amb una planta baixa on hi ha aules i laboratoris. L’ampliació, que va començar aquest estiu, ocupa ara la planta superior de l’edifici amb dos objectius. D’una banda, habilitar espais per a despatxos del professorat, sales de reunions i seminaris de l’Escola Superior de Ciències de la Salut. De l’altra, guanyar espai per a ubicar-hi empreses.

La primera part de l’ampliació ja està acabada, i el personal docent i investigador de l’Escola Superior de Ciències de la Salut ja ha ocupat aquesta setmana aquests nous espais. Són 600 metres quadrats en què treballaran els 18 professors permanents i els 40 associats d’aquesta escola, adscrita a la Universitat Pompeu Fabra i una de les tres que conformen l’àrea universitària del parc.

La segona part de l’obra està encara en marxa, i permetrà que el parc tecnològic, és a dir, l’àrea d’empresa del TecnoCampus, guanyi espai per a l’allotjament empresarial. Cal tenir en compte que actualment hi ha llista d’espera d’empreses que es volen instal·lar al parc, i els 1.200 metres quadrats nous de l’edifici TecnoCampus Salut permetran satisfer aquesta demanda. La quantitat d’empreses que s’hi instal·laran a partir de febrer dependrà del l’espai que necessitin, però per ara ja hi ha confirmades set empreses i institucions vinculades a la salut que estan interessades a traslladar-s’hi. En aquest nou espai empresarial també s’ha previst que hi hagi una incubadora d’empreses de nova creació de l’àmbit de la salut, replicant el model que ha funcionat en el parc aquests darrers anys: espai per empreses de nova creació que, quan es consoliden, poden passar a ocupar locals d’allotjament on el preu del metre quadrat és superior.

La inversió en aquesta segona fase de l’edifici TecnoCampus Salut és de 640.000 euros, que se sumen als 1,4 milions invertits en la primera fase, inaugurada l’octubre del 2016.