Arrenca la segona edició del Postgrau en Gestió de Cooperatives i Empreses d’Economia Social

Uns 24 estudiants han començat avui el Postgrau en Gestió de Cooperatives i Empreses d’Economia Social al TecnoCampus, que enguany arriba a la seva segona edició. La sessió inaugural del curs es va celebrar ahir i va reunir tant els estudiants d’aquesta edició com els participants de l’any passat, a qui se’ls va entregar el diploma de postgrau.

El programa l’impulsen l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, la Càtedra d’Economia Social del TecnoCampus i Aracoop, i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, que subvenciona la totalitat de la matrícula als inscrits.

La sessió de benvinguda va anar a càrrec de la directora de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, Montserrat Vilalta, la subdirectora general d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa de la Generalitat, M. Roser Hernández, i els principals responsables de la coordinació del postgrau, els professors Ismael Hernández i Eloi Serrano. M. Roser Hernández va destacar en el seu discurs l’esforç del TecnoCampus a l’hora de posar en marxa aquest programa i va posar en valor el cooperativisme com un model àgil que no només permet adaptar-se als nous temps, sinó que també compta amb el compromís dels treballadors. “Les cooperatives aporten aquest plus de valors i ajuden a transformar la societat a través de la transformació de l’economia”, va afegir. L’acte també va comptar amb la representació de l’obra L’Assemblea, de la mà de la companyia El Timbal SCCL, un espectacle sobre el món cooperatiu. Després de l'obra, es va crear un espai de networking amb els participants d'ambdues edicions.

El principal objectiu del postgrau és formar professionals capacitats per treballar en l’àmbit de l'economia social i les cooperatives, en una doble vessant: millorar el nivell de capacitació dels professionals que treballen en aquest tipus d’entitats i formar nous titulats universitaris que vulguin desenvolupar la seva carrera professional en aquests àmbits.