El centre tecnològic CETEMMSA i Applus+ IDIADA han signat avui un conveni de col·laboració amb l’objectiu d’aportar al sector de l’automoció innovacions pel rendiment dels cotxes elèctrics i fer-los més sostenibles.

L’acord preveu elaborar agendes estratègiques per impulsar el “Green Car” a Catalunya i la seva industrialització. També contempla presentar propostes de R+D a nivell nacional i internacional.  En aquest darrer sentit, les dues entitats ja participen en el projecte E3V que busca la millora energètica en vehicles elèctrics.


El principal repte tecnològic del projecte E3V és optimitzar la integració de tots els components maximitzant l’eficiència del vehicles i així augmentar l’autonomia del mateix, creant una major acceptació per part de l’usuari final. El desenvolupament d’elements de captació d’energia sobre substrats flexibles que permetin millorar l’eficiència energètica dels vehicles elèctrics és l’objectiu que té CETEMMSA dins del projecte E3V que té una durada de 2 anys.

 

Sobre Applus+ IDIADA

Amb més de 25 anys d’història, Applus+ IDIADA és una empresa de referència especialitzada en el desenvolupament de producte pel sector internacional de l’automòbil a través de la prestació de serveis de disseny, assaig, enginyeria i homologació. L’empresa està present en 18 països; la seu central està al Baix Penedès (Barcelona) on disposa d’un centre tècnic de 360 hectàrees que cinlou unes modernes pisted de proves i un conjunt de laboratoris de tecnologia punta.

 

Sobre CETEMMSA

CETEMMSA és un centre tecnològic expert en el procés de tractament de superfícies flexibles, dins del camp dels “Printed Electrònics” per a l’obtenció de dispositius intel·ligents – Smart Devices - amb una rellevant trajectòria de 20 anys.

Certificat i homologat per l’Administració Pública, forma part de la xarxa TECNIO i és un dels sis centres tecnològics avançats de Catalunya. El seu objectiu és millorar la competitivitat de les empreses i ajudar-les mitjançant la innovació en producte.

CETEMMSA centra la seva activitat en l’àmbit de la recerca i el desenvolupament de tractament de superfícies flexibles que mitjançant materials intel·ligents – Smart Materials – deriven en dispositius amb capacitat per aportar noves utilitats a un ampli ventall de sectors econòmics: Salut i Benestar, Automoció i Transport, Esport professional, Seguretat i protecció, Packaging, Arquitectura i Construcció, Tèxtil Tècnic, entre d’altres.


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

El professor Eloi Serrano defensa una tesi doctoral sobre economia social