Comença la segona edició de la Lliga de Debat per aprendre a ser un bon orador

El dijous 3 de novembre es va celebrar la sessió inaugural de la Lliga de Debat TecnoCampus, que enguany compta amb catorze inscrits. La sessió va anar a càrrec de Josep Vicenç Mestre, graduat en Humanitats i en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Pompeu Fabra, centre on actualment imparteix classes com a professor d’oratòria i retòrica. La sessió era una xerrada pràctica que combinava l’explicació del formador amb petites intervencions dels participants per treballar l’autoanàlisi i la presa de consciència dels punts forts i febles.

Al llarg de la sessió es van treballar els tres elements principals sobre l’art de l’oratòria: la verbalitat, la paraverbalitat i la no verbalitat. En aquest sentit, Mestre va destacar que la comunicació no verbal és clau perquè un discurs tingui èxit: “Les mans són la metàfora de l’orador”. L’estudiant Sara Atienza, que participa en el curs per segon cop, ha decidit apuntar-se per ampliar els coneixements en el camp de l’oratòria: “Compartim classe amb perfils i persones amb maneres de fer molt diferents, i això et permet aprendre dels punts forts dels companys”. “El que més em va agradar va ser la implicació que teníem els alumnes des del primer minut”, va afegir Sara Atienza sobre la sessió inaugural.

Els objectius de les properes sessions són aprendre a estructurar un discurs, ser convincent davant del públic, millorar el llenguatge no verbal i saber presentar un projecte en públic, entre d’altres. El període formatiu finalitza el 18 de gener del 2017, amb la final de la Lliga de Debat TecnoCampus. Les sessions són impartides per Carles Lombarte i Marta Carreras, experts en la matèria. Un cop acabi el programa de formació, es realitzarà una competició de debats en la qual l’equip guanyador participarà a la Lliga de Debat UPF. Sara Atienza, que el seu equip va competir a la Lliga de Debat UPF el curs anterior, considera que preparar una presentació sobre un tema que desconeixes i defensar una postura en la qual no creus “és tot un repte”. “Coordinar-te amb els teus companys en només trenta minuts ens va donar una experiència i una pràctica que no ens hauria aportat cap altra activitat”, va concloure Atienza.