Un any més, el TecnoCampus acull a Mataró activitats de la 17a Setmana de la Ciència, amb  l’activitat anomenada "La ciència en primera persona",  que consisteix en la celebració de prop d’un centenar de conferències simultànies arreu de Catalunya, adreçades preferentment a alumnat de batxillerat científic. Aquestes conferències són a càrrec de persones dedicades a la investigació que explicaran la seva tasca, tant des del vessant científic com l’humà. L’organització de la Setmana de la Ciència correspon a la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i la conferencia que tindrà lloc a l'auditori del parc científic i de la innovació TecnoCampus Mataró-Maresme l'organitza el Servei Educatiu de Mataró.

Horari: Dimecres 21 de novembre, a les 11:30
Lloc: Auditori del parc TecnoCampus Mataró-Maresme
Títol: El Món dels Elements i els Elements del Món
Conferenciant: Dra. Pilar Gonzàlez Duarte, catedràtica emèrita de Química Inorgànica de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Descripció: Un recorregut per la Natura permet arribar a la conclusió que els elements químics són les unitats bàsiques de tot el que ens envolta i de nosaltres mateixos, i per tant són imprescindibles en la nostra vida quotidiana.
En la primera part de la conferència es consideraran les següents qüestions: Quants elements es coneixen avui? Quant hi ha de cada element? Com els trobem a la Terra? En la segona, es farà referència a elements imprescindibles per a la nostra qualitat de vida com poden ser el coure, el clor o el silici. Comprovarem que el fet de saber química ens ha portat a viure més i millor, cosa que es deduirà, de forma planera, analitzant el paper d’aquesta branca de la ciència en la salut, les comunicacions, l’habitatge i el lleure.

 


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

El professor Eloi Serrano defensa una tesi doctoral sobre economia social