Conferència inaugural del programa Méntor CSdM a càrrec de Cristóbal Colón, fundador de La Fageda

El fundador i director de la cooperativa social La Fageda, Cristóbal Colón, farà la conferència inaugural que donarà el tret de sortida al programa Méntor CSdMEs tracta d’una iniciativa impulsada pel Consorci Sanitari del Maresme, Eurecat i el TecnoCampus per fomentar l’emprenedoria en innovació i salut. Sota el títol “Què tenen en comú bogeria i empresa?”, la ponència tindrà lloc aquest dijous 11 de gener a les 19h a la Sala d’Actes de l’Hospital de Mataró.

Cristóbal Colón és, juntament amb altres empresaris del territori, un dels mentors d’aquest projecte pioner a la comarca del Maresme que compta amb l’acreditació conjunta de diverses universitats catalanes a través de l’Acadèmic de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears. El programa Méntor CSdM, que s’adreça a emprenedors i a professionals sanitaris i de sectors afins, ofereix una formació interuniversitària amb elements d’emprenedoria, innovació i salut que permetrà convertir les idees en projectes reals de negoci. En aquesta primera conferència, el psicòleg Colón explicarà com el 1982 va decidir crear juntament amb la seva dona (Carme Jordà, també psicòloga) i un grup de professionals de l’àmbit de la salut la cooperativa La Fageda, que va néixer com una experiència pilot per mirar de treure els malalts mentals dels hospitals psiquiàtrics i de l’estat de marginació que patien.

En l’actualitat, el "projecte Fageda" està constituït per la cooperativa i dues entitats d’interès públic: la Fundació de serveis assistencials de la Garrotxa i la Fundació Sentit. La primera d’aquestes fundacions gestiona les activitats assistencials i l’allotjament dels treballadors, mentre que la segona s’ocupa de prestar serveis a les altres societats i custodiar el patrimoni.