Cooperatèxtil presenta la plataforma de solucions per a la indústria tèxtil al Gremi de Fabricants de Sabadell

El Gremi de Fabricants de Sabadell va acollir ahir dijous 7 de juliol la presentació de Cooperatèxtil, plataforma que ofereix solucions a les necessitats de fabricació, dins de l'acte "Què fem les empreses del tèxtil, què necessitem i què volem assolir com a sector".

L’acte el va presidir el president del Gremi de Fabricants, Blai Costa, i el regidor de Treball i Empresa de l’Ajuntament de Sabadell, Eduard Navarro. Després de la presentació de Cooperatèxtil, el director de Marina Textil, Joan Ginestà, va fer una ponència sobre els elements claus per fer possible la consolidació i expansió d’una pime del sector tèxtil. També es va dur a terme una taula rodona amb integrants del Cooperatèxtil cap al final de la jornada per debatre sobre les necessitats i mancances dels petits tallers i empreses per seguir endavant així com de les propostes per fer un pas endavant cap a un projecte industrial.

La plataforma Cooperatèxtil està formada per tallers i empreses del Maresme, principalment de Mataró i també de Sabadell, que ofereixen una àmplia varietat de serveis dins del sector tèxtil: teixits, tints, estampació, tall, disseny i patronatge, confecció, planxa i acabats, fabricants i gestors de producció per a marques de moda tèxtil, tèxtil llar i accessoris. En aquest sentit, l’objectiu del projecte és ser més competitius en el sector tèxtil i generar noves oportunitats de cara al futur i captar produccions a altres països o territoris.
Cooperatèxtil, que el febrer passat es va promocionar per segona vegada a al saló professional BSTIM, és un projecte que va néixer el 2013 de la mà del TecnoCampus , l’Ajuntament de Mataró i l’Ajuntament de Sabadell, amb el suport de l’Associació d’Empresaris de Gènere de punt de Mataró i comarca (ASEGEMA) i la Federació d’Associacions i Gremis empresarials del Maresme (FAGEM).