La Copa Cangur de matemàtiques reuneix 161 estudiants d’ESO al TecnoCampus

El TecnoCampus ha acollit avui la celebració de la fase final de la cinquena edició de la Copa Cangur de la Societat Catalana de Matemàtiques. La d’avui era la prova final, a la qual han accedit un total de equips de 23 centres de secundària de tot Catalunya després de superar les eliminatòries territorials.

Els guanyadors han estat els representants de l’institut de Sant Quirze del Vallès, mentre que en segon lloc ha quedat l’equip d’IPSI, de Barcelona, i en tercer, el de l’Institut Pius Font i Quer de Manresa. Durant tot el matí, 161  estudiants, principalment de segon i tercer d’ESO, han hagut de resoldre problemes de càlcul, geometria o àlgebra a contrarellotge.

En la cloenda de l’acte, l’alcalde, David Bote, ha remarcat que les matemàtiques són essencials per resoldre problemes, i ha afegit que cal que la resolució dels problemes tingui sempre un enfoc ètic, cap a la millora de la societat. La directora de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus, Montserrat Vilalta, ha animat els estudiants a mantenir aquesta passió per la ciència, i els ha recordat que al TecnoCampus, després de l’ensenyament obligatori i el batxillerat, tenen l’oportunitat de cursar estudis de grau on les matemàtiques tenen un paper rellevant.