La JEM Session (Jornades Emprèn al Maresme) celebrada el passat 22 de desembre i organitzada per la Preincubadora CUB del TecnoCampus Mataró-Maresme es va centrar en els enginyers i les fortes possibilitats que tenen de crear una empresa. Va reunir empresaris i professor que van plantejar els mecanismes disponibles i les habilitats necessàries per ser emprenedor.
Els professors Albert Monté i Josep Roure van donar la benvinguda als assistents, reunits a la sala de Graus, i van fer una breu presentació de les competències transversals relacionades amb l’emprenedoria en els estudis d’enginyeria de l’EUPMT. També van destacar la importància d’aquestes competències i els programes de foment de l’esperit emprenedor per a la singularització del perfil dels enginyers de l’EUPMT. El també professor Julián Horrillo, un dels impulsors de les JEM Session, va presentar els ponents: Pedro Gómez (Kriter Software) que va fer una reflexió sobre els perfils d’enginyers que necessita el mercat, sobre com cal afrontar el salt de la universitat a l’empresa i sobre el concepte d’”enginyer corporatiu”; i Jorge Luna (Alooha), que va dibuixar el mapa del sector de les TIC en el nostre país, la creació d’empreses per part d’enginyers i les actual les oportunitats de negoci en el sector.
José de Gea va fer una presentació de la seva experiència acadèmica a la Universitat alemanya de Bremen i del posicionament de la universitat Alemanya envers l’emprenedoria, centrada en el projecte “Robotic Innovation” Center a Bremen.
En la taula rodona posterior (“De l’economia dels diners a l’economia del coneixement. El paper dels enginyers”) es va fer una reflexió sobre el perfil d’enginyers que ha de formar la universitat per a fer front als reptes de la nova economia del coneixement, i el canvi de model necessari en el
sistema educatiu: de la Universitat Investigadora a la Universitat Emprenedora.


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

El TecnoCampus va acompanyar 400 emprenedors durant 2023