El TecnoCampus celebra la segona final de la Lliga de Debat universitària, amb el periodista Manuel Cuyàs com a membre del jurat

El TecnoCampus ha acollit avui la final de la Lliga de Debat universitària, que enguany arriba a la segona edició. Dos equips formats per tres estudiants cadascuna han debatut a favor i en contra del següent tema: “Podríem viure sense moneda en una societat com la nostra?”. La final ha comptat amb el periodista Manuel Cuyàs com a convidat, que també hi ha participat com a membre del jurat. Cuyàs ha destacat en la seva intervenció la importància de saber expressar-se i comunicar un missatge: “El pensament ve parlant i escrivint”. Per altra banda, Cuyàs ha afirmat que en cap cas el periodisme és una professió sense futur: “Emergeix un altre tipus de periodisme on la informació serà servida i captada a través de nous mitjans i tècniques”.

Els guanyadors de la Lliga de Debat han estat Sara Atienza, Ariadna Madrid i Pol Parra. L’altre equip finalista el formaven Alba López, Francesc Xavier Casado i Estanis Gardella, que ha rebut el diploma com a millor orador. Gardella, que s’hi ha apuntat per primera vegada, ha comentat participar-hi li ha servit per sentir-se més segur a l’hora de parlar en públic, una habilitat molt útil per fer presentacions orals. “He arribat una mica aquí per accident, ja que al principi no estava segur d’apuntar-m’hi, però també m’ha servit per adornar-me que sempre pots fer més del que et penses”, ha afegit aquest estudiant de videojocs.

La presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén, ha clos l’acte destacant la importància de potenciar aquest tipus d’activitats en l’entorn universitari, i ha afirmat que l’objectiu és consolidar aquest projecte al TecnoCampus. A la segona edició de Lliga de Debat hi han participat un total de disset estudiants, que han rebut durant aquests mesos formació i assessorament de la mà de Carles Lombarte i Marta Carreras, experts en oratòria. Seran els encarregats de seguir preparant l’equip guanyador per a la Lliga de Debat de la Universitat Pompeu Fabra, a la qual estan adscrits els centres universitaris del TecnoCampus. Les lligues de debat tenen ja una llarga tradició en l’àmbit universitari i són una oportunitat per als estudiants d’aprendre i millorar les tècniques d’oratòria.

Com a públic hi han assistit estudiants del TecnoCampus i alumnes de dos centres educatius de Mataró, l’Escola Freta i de l’Institut Thos i Codina.