El Parc TecnoCampus Mataró-Maresme ha participat  en la 29ena edició Conferència Mundial de Parcs Científics i Tecnològics de la IASP (International Association of Science and Technology Parks), celebrada entre el 17 i 20 de juny a Tallin (Estònia) i que ha congregat els parcs científics i tecnològics de tot el món per debatre els temes de més actualitat en aquest sector.

El Tecnocampus hi ha estat representat  pel director general, Jaume Teodoro, i la cap de serveis empresarials, Luz Fernández (tots dos a la fotografia).

Aquest any, sota el lema “Science and Technology Parks: Serving the Companies and the Innovation Community”, s'han reunit els principals experts en parcs científics i tecnològics, el sector públic i empresarial, a més de l'entorn educatiu, per debatre en profunditat les tendències dels parcs com a estructures de suport a la innovació.

L'esdeveniment ha reunit a la capital d'Estònia 481 representants de parcs científics i tecnològics de 60 països. La delegació espanyola, la segona més nombrosa per darrere de Brasil, estava composta per 30 representants de 17 parcs i xarxes regionals de parcs espanyols, segons xifres de l'associació APTE, dada que corrobora l'aposta dels parcs espanyols per la internacionalització com una de les línies estratègiques a desenvolupar.

Durant la conferència, organitzada per la IASP i el Tallinn Science Park Tehnopol, s'han dut a terme nombroses activitats, en les quals han participat experts com Kevin Johns, Director de l'Oficina de Creixement Econòmic i Desenvolupament de  Serveis de City of Austin; Martine Durand, Cap d'Estadística de l'OCDE; Maive Rute, directora de Biotecnologia, Agricultura i Alimentació de la Direcció general d'Investigació de la Comissió Europea; o Nicholas Brooke, president de Professional Property Services Group a Hong Kong, entre uns altres.

Així mateix, durant l'esdeveniment es va triar Josep Miquel Piqué, vicepresident d'APTE i director de Sectors Estratègics de 22@Barcelona, com el nou president de la Divisió Europea de la IASP.
En la sessió de presentacions sobre soft landing i serveis d'internacionalització dels parcs, hi va participar Luz Fernández, cap de serveis empresarials del Parc  Tecnocampus juntament amb els espanyols  Eva Alcaraz Sapina, directora de Desenvolupament de Negoci en el Parc Científic Universitat de València; Ignasi Heras, coordinador d'Innovació en el Parc Científic Barcelona; Sònia Colom, sotsdirectora de Transferència de Tecnologia i Relacions Internacionals al Parc Tecnològic d'Andalusia i Francisco Negre, director general d'Espaitec.

Sobre la IASP – International Association of Science and Technology Parks
La IASP és l'Associació Internacional de Parcs Científics i Tecnològics. Actualment té al voltant de 390 parcs membres procedents de 70 països. És una associació sense ànim de lucre que fomenta la millora de la competitivitat de les empreses que se situen als parcs per contribuir al desenvolupament econòmic, impulsant  els avanços tecnològics, la innovació, l'esperit innovador i la transferència de coneixements.

Sobre APTE – Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya
L'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya es va crear el 1988 com a associació sense ànim de lucre amb l'objectiu principal de col·laborar, mitjançant la potenciació i difusió dels parcs científics i tecnològics, a la renovació i diversificació de l'activitat productiva, al progrés tecnològic i al desenvolupament econòmic. Actualment compta amb 77 parcs membres repartits per tota la geografia espanyola. 47 d'ells són parcs socis, és a dir, plenament operatius; 29 són parcs afiliats, que estan en procés de desenvolupament; i finalment, té un membre col·laborador. Aquests parcs van acollir el 2011 un total de 6.030 entitats, que van facturar 23.254 milions d'euros. Aquestes empreses proporcionen ocupació a més de 154.000 persones, de les quals 28.384 es dediquen a tasques de R+D.

Més informació:

http://www.iasp2012tln.com/en/Conference/theme


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

El professor Eloi Serrano defensa una tesi doctoral sobre economia social