El TecnoCampus serà una de les seus de la xarxa d'Acceleradores d'Start-up Catalonia

El TecnoCampus serà la seu d'una de les tres noves acceleradores d’empreses que la Generalitat obrirà fins a finals d’any, dins del programa Start-up Catalonia, Xarxa d’acceleradores. Ho ha anunciat aquest dimecres el secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, que ha presentat el programa en el marc de la fira Biz Barcelona. Les noves acceleradores estaran ubicades, a més del Tecnocampus, al centre EsadeCreapolis de Sant Cugat i al Baix Llobregat. L’any vinent es preveu l’obertura de quatre centres més a Barcelona, Tarragona, Lleida i les comarques centrals.

Aquestes acceleradores tenen per objectiu donar suport a empreses catalanes innovadores, de fins a 5 anys de vida, que comptin amb un producte o servei testat al mercat i tinguin un projecte escalable amb capacitat per créixer i crear llocs de treball. Cada centre comptarà de mitjana amb 25 start-ups, que rebran assessorament d’experts que els proporcionaran les eines que garanteixin el seu creixement. El programa, organitzat per ACCIÓ, l’Àgencia per a la Competitivitat de l’Empresa, té una durada d’un any.

La previsió és que les 8 acceleradores que hi haurà el 2014 a tot el territori català donin suport a 200 projectes empresarials. S’espera que, després de passar pel programa, les empreses participants generin 800 llocs de treball, incrementin la seva facturació en un 50% i s’hagin internacionalitzat.

El paper del TecnoCampus serà coordinar el programa i executar-ne els diversos aspectes, com les trobades entre les empreses seleccionades i els mentors i els tutors; coordinar tots els agents del territori implicats en el pla; i organitzar les trobades i els consells assessors, entre d’altres.

El TecnoCampus ja va posar en marxa fa dos anys un programa d’acceleració empresarial en col·laboració amb la consultora Ernst&Young que va permetre l’assessorament i el suport als plans de creixement per a set empreses de la comarca.