L'empresa del TecnoCampus Nanotargeting, premiada per la Red Innpulso de ciutats innovadores

L'empresa Nanotargeting, que des de fa uns mesos té els laboratoris al TecnoCampus, va rebre ahir el premi al projecte més innovador en la trobada que es va fer a Madrid de Red Innpulso-Red de Ciudades de la Ciencia y la Innovación. En representació de Nanotargeting, va rebre el premi Aurora Conill, acompanyada de l'alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote.

L'empresa ha rebut el guardó per un dels projecte que desenvolupa. Es tracta de la investigació en nanopartícules d'or que poden servir para tractar amb més eficàcia alguns tumors cancerígens. En aquesta línia treballa l'empresa Nanotargeting, que té com a missió el desenvolupament d'aplicacions biomèdiques de la nanotecnologia. "Usem nanopartícules d'or para transportar fàrmacs al tumor i així reduir la toxicitat de la quimioteràpia. La quimioteràpia mata las cèl•lules del tumor, pero també d'altres òrgans", explica Conill, project Manager de Nanonica.

Nanotargeting no només utilitza l’or com a transportador de fàrmacs, sinó que, aprofitant que les seves propietats físico-químiques, l’utilitzen per a multiplicar l’eficàcia de la radioteràpia. Dos efectes (reducció toxicitat quimioteràpia i multiplicació/amplificació de l'efecte de la radioteràpia) en un sol compost format per una nanopartícula d’or enllaçada a un fàrmac de quimioteràpia mitjançant un enllaç depenent del pH. El projecte principal es diu Aurocis (Au és el símbol químic de l’or i cis és l’abreviació de cisplatí que és el primer fàrmac que hem començat a desenvolupar, entre altres).