Una empresa del TecnoCampus participa en la principal trobada del sector de la neurotecnologia a Massachusetts

L’empresa Braingaze, ubicada al parc TecnoCampus, va participar la setmana passada en la Neurotech Investing and Partnering Conference a Boston (Massachusetts), per presentar el seu projecte empresarial a fons d’inversió i fer networking amb empreses del sector de la salut. La Neurotech Investing and Partnering Conference és la principal conferència de la indústria de la neurotecnologia, incloent productes farmacèutics, dispositius mèdics i software de diagnosi per al cervell i el sistema nerviós.

En total són deu les empreses catalanes que van viatjar fins a Massachusetts, des del dilluns 4 fins al divendres 8 d’abril, per participar en una missió empresarial amb l’objectiu de buscar noves oportunitats de negoci relacionades amb l’àmbit digital health i el big data aplicat a les ciències de la vida. Aquesta missió l’organitza la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa, i Biocat, l’entitat que coordina i promou el sector de les ciències de la vida i de la salut a Catalunya. Les altres empreses que han participat en aquesta missió empresarial són FractalMed, Mind the Byte, Mint Labs, Sequentia, Made of Genes, OpenTrends, Dinamon, Clinical Document Engineering i Health App. Mint Labs, que ofereix una plataforma remota de visualització i anàlisi avançada d’imatges especialitzada en el sector de la salut, va guanyar els Premis Creatic l’any 2013.

La participació de Braingaze, empresa fundada al 2013 per Laszlo Bax i Hans Super al TecnoCampus, s’emmarca dins de les accions per difondre el programari que ha desenvolupat l’empresa per optimitzar el diagnòstic de problemes relacionats amb l’atenció i la percepció, com el Trastorn per Dèficit d’Atenció amb Hiperactivitat (TDAH). Aquest mètode ha estat creat mitjançant la tecnologia eye tracking, que es basa en el descobriment de la capacitat de predicció dels petits moviments dels ulls com a marcador per al processament visual cognitiu. Laszlo Bax, cofundador de l’empresa, explica l’objectiu de participar en aquesta missió és “conèixer la realitat del món de l’emprenedoria del sector de la ciència de Boston, ja que és un punt de referència a nivell mundial, i parlar amb potencials inversors”.