Entrevista a Marta Trillo, medalla de bronze al Campionat d'Europa Universitari de golf

Marta Trillo Galindo, estudiant de tercer del Grau en Turisme i Gestió de l'Oci en el TecnoCampus, ha guanyat aquesta temporada els campionats universitaris de golf de Catalunya, ha aconseguit la medalla de plata en el torneig a nivell espanyol i ha aconseguit el bronze en l'Europeu Universitari de Golf, celebrat fa casi dos mesos a St.Gallen (Suïssa).

Com vas arribar al Campionat d’Espanya Universitari de golf?
Primer vaig jugar els campionats universitaris de golf de Catalunya al març, on vaig quedar en primera posició, i després a l'abril vaig competir en els espanyols, guanyant la medalla de plata. Des d'un principi no creia que jugaria a nivell espanyol o europeu i va ser genial poder competir en els dos i representar el meu centre universitari, això em donava un plus de motivació.

Quina preparació es requereix per competir en aquest tipus de campionats?
Normalment cada tarda jugo a golf una hora i després vaig dues hores al gimnàs. Encara que no ho sembli, necessites una bona preparació física per poder aguantar cinc hores, temps que acostuma a durar una partida, i de vegades també estem amb psicòlegs esportius de la federació espanyola i catalana.

Fa aproximadament un mes vas participar en el Campionat d'Europa Universitari de golf. Què va significar per a tu participar en aquesta competició?
En el torneig europeu, on hi ha molt més nivell, vaig poder participar gràcies a quedar segona en l'espanyol i finalment vaig aconseguir la medalla de bronze, tot un èxit. Participar en un torneig internacional et permet conèixer gent d'altres països, altres cultures i, a més, pots practicar anglès.

Quins eren les teves expectatives respecte aquest torneig?
Aquest any estava entrenant molt, jugant bastant bé i encara que no m'ho esperava, el meu objectiu en l'europeu era aconseguir una medalla. També vaig pensar que era una oportunitat per donar a conèixer a altres esportistes que a la Pompeu Fabra i al TecnoCampus pots compaginar perfectament l'esport amb els teus estudis.

Tots els esportistes solen tenir alguna mania o objecte que sempre porten damunt en les seves competicions. És també el teu cas?
Sí, porto a la bossa d’esport una ferradura de la sort, me la vaig comprar a Sevilla, i de moment m'està donant força bona sort. També tenim una espècie d'himne amb el meu pare que també em motiva molt abans de sortir a jugar.

També m'agradaria parlar una mica sobre la teva afició pel golf...

De on prové la teva passió pel golf?
A la meva família sempre hem estat tots molt esportistes. Quan tenia tres anys vaig començar a jugar a tennis i al costat del club on jugava van construir un camp de golf. El primer any que ho vaig provar no em va agradar gens però quan vaig tornar a intentar-ho i vaig aconseguir que la pilota volés li vaig comentar al meu pare que volia deixar el tennis i jugar al golf, i ara ja porto deu anys en aquest esport.

Quin és el principal avantatge de jugar dins de l'àmbit universitari?
Sobretot és una qüestió de motivació ja que estic representant el meu centre universitari i vull intentar deixar-lo en un bon lloc. Estic molt contenta perquè m'estan donant molt suport i, a més, per ser esportista d'alt rendiment em donen algunes facilitats, com poder canviar alguns dies d'examen si estic fora competint.

És fàcil compaginar l'esport amb els estudis i la teva vida social?
Sempre costa perquè no és fàcil saltar-se una o dues setmanes seguides de classe. Sovint, m'he d’emportar la motxilla amb els apunts als tornejos i hotels i estudiar quan acabo de jugar. En relació a la meva vida social, l'esport és molt important en la meva vida però sempre acabes trobant moments per veure els teus amics i amigues. Quan et marques uns objectius has d'aconseguir-los i això implica dedicar-li totes les hores que siguin necessàries.

T'has plantejat dedicar-te professionalment al golf?
M'ho he plantejat tot i que encara he d’acabar la carrera i després en tres o quatre anys intentaria passar a la categoria professional, però per aconseguir-ho has de tenir un nivell molt alt com a jugador. Si tingués l'oportunitat clar que m'encantaria dedicar-me a aquest esport de manera professional, en part és la meva vida, i seria increïble treballar en l'esport que més m'agrada.