L’equip del TecnoCampus disputa la gran final universitària de la Lliga de Debat de la UPF

Les estudiants Marina Cortés, Clàudia Faraudo i Ariadna Madrid van participar el passat dijous 1 de febrer a la final de la Lliga de Debat de la Universitat Pompeu Fabra, a la qual estan adscrits els tres centres universitaris del TecnoCampus. Ho van fer com a guanyadores de la final universitària del TecnoCampus, que es va disputar a mitjans gener amb el periodista Enric Sierra com a membre del jurat convidat.

Sota el nom “Vermell Carmesí”, l’equip va ser un dels dos grups finalistes, d'entre un total de 28, per disputar la gran final. El debat es va centrar en si és necessari imposar quotes de gènere a les empreses. Malgrat no aconseguir la victòria, Cortés considera que ha estat una experiència universitària divertida i, sobretot, molt enriquidora: “Aquesta final no l’hem viscut amb tant de nerviosisme com la del TecnoCampus perquè com a equip sabíem que havíem arribat molt lluny i per tant, volíem sortir a gaudir del debat”. A més, l'estudiant Ariadna Madrid va rebre el reconeixement com a millor oradora en temes d’economia i empresa en el marc dels premis especials “Societats de Debat”.

Les lligues de debat tenen ja una llarga tradició en l’àmbit universitari i són una oportunitat perquè els estudiants aprenguin i millorin les tècniques d’oratòria. De fet, el TecnoCampus és el tercer any que organitza aquesta activitat oberta als estudiants de totes les titulacions. “Gràcies a aquest curs ara puc parlar en públic sense nervis, controlar el què dic i saber moure’m per l’espai durant una exposició oral, i això m'ajudarà tant a l'hora de presentar un treball com en una entrevista de feina”, conclou Cortés.