Escalfant motors per al Weekend Challenge d’aquest cap de setmana

El TecnoCampus organitza aquest cap de setmana una nova edició del Weekend Challenge, un intens cap de setmana per fomentar l’emprenedoria entre els universitaris. L’estudiant Marc Gaixas (que rep el diploma a la fotografia) ens explica en aquesta entrevista l’experiència com a participant i per què ha decidit repetir aquest any. Segons Marc Gaixas, es tracta d’una vivència que recomana per experimentar de primera mà "la sensació de veure com una idea es converteix en un projecte només en 48 hores”.

L'any passat vas participar al Weekend Challenge. Quina valoració faries?
L'activitat és molt enriquidora, enganxa. És un format que es realitza un cop l'any i ja espero tornar-hi a participar. Al Weekend Challenge qualsevol idea és bona, el repte és trobar la manera de fer-la la millor en només 48 hores.

Què consideres que et pot aportar com a estudiant participar en aquest tipus d'activitats?
Com a estudiant és molt enriquidor. Aprens a trobar el teu espai en un equip i adquirir el rol que la situació et demana, delegar quan és necessari, i intervenir quan creus que pots aportar alguna cosa. Aprens a empatitzar amb les idees dels altres, acabes fent teva una idea que ha tingut un membre de l'equip, i l'estimes com si fos teva.

El Weekend Challenge segueix la metodologia Learning by doing (aprenent fent). De quina manera s'aplica al llarg del cap de setmana?
Utilitzes aquesta metodologia durant tot el cap de setmana ja que estàs aprenent sense adonar-te’n. Des del moment que esculls la idea, que comences a crear, fins a prendre decisions amb persones gairebé desconegudes, que suposa treballar constantment en equip. Fins i tot quan es realitzen els per fer un cafè o menjar, que estàs intercanviant idees amb altres participants, apliques aquesta metodologia.

Creus que és important que des de la universitat s'impulsin activitats per fomentar l'emprenedoria?
Considero que el TecnoCampus està lluitant per ser la universitat puntera en innovació i emprenedoria al nostre país. Es per això que crec que aquestes activitats fomenten l'esperit emprenedor i desperten les ganes de fer "coses grans". El Weekend Challenge va obrir la meva bombeta i des d'aleshores he realitzat projectes propis, com Driving 4 Dream o la Júnior Empresa TecnoCampus. Ara bé, és responsabilitat de l'estudiant tenir l'actitud per aprofitar tots els esdeveniments i activitats que organitza la universitat, i alhora proposar-ne de noves.

Recomanaries a altres estudiants participar-hi?
I tant! Has de venir al Weekend Challenge i experimentar de primera mà la sensació de veure com una idea es converteix en un projecte en només 48 hores. Pensa alguna idea boja i trobaràs la manera de convertir-la en un negoci.