Un estudiant del TecnoCampus guanya la Global Game Jam de Vilanova i la Geltrú, un concurs de creació de videojocs

Daniel Moreno, estudiant de primer del Grau en Disseny i Producció de Videojocs del TecnoCampus, ha guanyat la sisena edició de la Global Game Jam de Vilanova i la Geltrú, que es va celebrar a l'espai Neàpolis del 20 al 22 de gener. Es tracta d’un concurs internacional que se celebra anualment a més de 600 seus repartides arreu del món. Els participants del concurs han de crear i dissenyar un joc o un videojoc en un temps màxim de 48 hores.

En aquesta edició hi han participat prop de noranta joves, dividits en setze equips. Daniel Moreno, amb el seu equip, ha estat el guanyador d'aquest any amb el joc BYR Waves, al qual ja s’hi pot jugar amb el controlador Xbox. 

És la primera vegada que participaves en un activitat com la Global Game Jam?
Ha estat la primera vegada que participava en un acte relacionat amb la creació de videojocs. Vaig pensar que era una bona idea participar-hi sobretot per millorar les meves habilitats a l’hora de treballar en equip. L’experiència de veure’ns a tots els membres de l’equip treballant en un mateix projecte i veure com a poc a poc construïm alguna cosa em semblava fascinant i increïblement temptadora.

Com ho vas viure?
Va ser un cap de setmana molt intens. Teníem molt poc temps tant per pensar en una bona idea com per crear un videojoc. Al principi la situació resultava una mica intimidadora, ja que al estar envoltat de persones amb tants coneixements em feia sentir petit. Però quan vaig començar a treballar em vaig adonar que no hi havia cap motiu per sentir-me intimidat, al contrari. 

El joc que heu creat s'anomena BYR Waves. Quin tipus de joc és?
És un joc arcade on hi ha un personatge sobre una plataforma que està envoltat d’altaveus, des d’on apareixen d’enemics, en forma d’onades. Els enemics, en forma d'nes de color blau, verd, groc o blanc, intenten entrar en contacte amb la plataforma per restar vides al personatge, que ha d'emetre ones dels seus colors per poder destruir-les. 

Quin és el premi?
El premi principal per haver guanyat és poder treballar durant sis mesos en una sala habilita per a nosaltres a l’espai Neàpolis de Vilanova i la Geltrú, i un paquet de jocs i alguns perifèrics. A més, també vam rebre un diploma que acredita la victòria i un trofeu imprès amb una impressora 3D.

Ets estudiant de primer del Grau en Disseny i Producció de Videojocs. Què és el que t’apassiona més?
Vaig escollir aquest grau perquè sentia la necessitat d'adquirir més coneixements dels que ja tenia per ser millor en la meva feina. De moment el que més m’apassiona és la programació, i és curiós perquè quan estudiava el cicle formatiu de grau superior era el que menys m’agradava. Però quan l’entens i li trobes una utilitat, comences a valorar la programació com a una eina més. Encara que no vulgui dedicar-me a la programació, sí que penso que servirà perquè el meu contingut guanyi en qualitat.

La creació d’un videojoc es basa en diferents “seccions” o especialitats. Quina és la que t’agradaria perfeccionar?
M’interessa el modelatge 3D, tant de personatges com d’escenaris. Tot i així, em decanto més per els escenaris, tant pel que fa al disseny, com el modelatge o l’animació dels mateixos. Tot i així, m’encanta aprendre coses noves cada dia, sobretot si són útils per a la meva feina.