Estudiants del Grau en Disseny i Producció de Videojocs guanyen un premi a la Barcelona Games World

El videojoc Headlight ha estat el guanyador de la GameJam, organitzada en la fira Barcelona Games World. En només trenta hores, l'equip format per Joan Cuch, Alan Elwood, Natàlia Puig i Pol Vega, tots ells de l'Escola Superior Politècnica del TecnoCampus -juntament amb David Hernández (CITM-UPC)- han desenvolupat el videojoc Headlight, que ha guanyat el primer premi.

Headlight és un videojoc de plataformes en 2D ambientat en un món a les fosques el protagonista del qual necessita llum per poder avançar de nivell. Aquesta llum es genera en funció del seu grau de felicitat i per poder augmentar aquesta felicitat necessita trobar a altres persones felices en cada nivell. El jurat va valorar molt positivament tant el concepte general com l'aplicació i ús de la tecnologia.

En total van competir 130 participants repartits en 25 equips de 4 o 5 components. L'equip guardonat amb el premi al millor joc ha rebut 500€ i un bitllet de tren per a cadascun dels seus integrants a una destinació a escollir entre París, Lió, Marsella i Tolosa de Llenguadoc.

Altres estudiants del TecnoCampus també van obtenir reconeixements en la GameJam. És el cas d’Albert Belles, Estanislau Gardella, Claudi Lázaro, Marina Hortal i Ricard Perea, que van guanyar el premi a la Innovació tecnològica amb el videojoc Smile Back. Per altra banda, l’estudiant Enric Mestre va guanyar, juntament amb Ricard Juan, Ferran Ruiz, Jordi Rogi i Dimas Alcalde, estudiants d’altres centres, que van obtenir el premi per crear el joc més original amb Funneral.

Estand a la fira

El TecnoCampus ha participat a la fira de videojocs Barcelona Games World, que s'ha celebrat del 5 al 8 d’octubre al recinte firal de Montjuïc. Ho ha fet amb un estand per presentar el Grau en Disseny i Producció de Videojocs i la doble titulació amb Eingyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d’Informació. Els visitants que s’hi han acostat han pogut conèixer els graus de la mà de professors i estudiants, i també han provat jocs creats per estudiants d’aquestes dues titulacions de l’Escola Superior Politècnica.

La Barcelona Games World és una de les cites estatals més destacades del sector dels videojocs, que organitza conjuntament l’Associació Espanyola de Videojocs i Fira de Barcelona. Dirigida tant a consumidors com a professionals, aquest any el saló ha ampliat l’espai i compta amb la presència de les principals marques del sector, com Nintendo, Ubisoft, Electronic Arts, Sony o Microsoft, entre d'altres empreses, que presentaran novetats en primícia als assitents.