Estudiants del Màster en Emprenedoria i Innovació organitzen la jornada “Els pecats capitals de l’emprenedor”

El TecnoCampus acollirà el proper 15 de juny la jornada “Els pecats capitals de l’emprenedor”, un acte organitzat per els dotze estudiants del Màster en Emprenedoria i Innovació del TecnoCampus. L’acte tindrà lloc de 19 a 22h a la plaça del TecnoCampus i la inscripció és gratuïta. La jornada està dirigida a la comunitat emprenedora, encara que està obert a tothom qui estigui interessat.

L’esdeveniment pretén oferir un espai per reflexionar de manera divertida i distesa sobre el risc i la fragilitat d’emprendre nous projectes empresarials. Chaime Capablo, un dels organitzadors, explica que l’objectiu és donar un toc de realisme al assistents i oferir “eines útils que els ajudin a anticipar qüestions que fins ara no havien tingut en compte”. La jornada està dividia en quatre acte centrats en l'art de comunicar, l’escabilitat i l’atractiu d’un negoci, la diferenciació de la competència i, per últim, el finançament i la captació d’inversors. Per aquest motiu, s’han convidat professionals experts en cadascun dels àmbits: Ricard Bonastre, Co-founder i CEO de Lead Ratings; Héctor Rey y Álex Huertas, CEO de NorthWeek; Antonio Flores, CEO de Loop-CN i finalment Pepe Borrell, Managing Director de Crowdcube.

Com a organitzador de l'acte, Capablo reconeix que trobar finançament i patrocinadors no ha estat una tasca senzilla. Tot i així, les expectatives són bastant bones ja que l’enfoc de la temàtica i l’heterogeneïtat dels ponents són dues de les grans potencialitats de l’acte: “El format permetrà la interacció, el diàleg, la participació activa i, sobretot, la diversió al voltant d’un món que sovint sembla fred i hermètic”, afegeix l'estudiant.

‘Learning by doing’

Organitzar la jornada “Els pecats capitals de l’emprenedor” forma part de l’assignatura Jornades Especialitzades en Emprenedoria i Innovació del Màster en Emprenedoria i Innovació del TecnoCampus. L’objectiu és que els estudiants simulin la creació d’una empresa d’esdeveniments i posin en pràctica la coordinació entre departaments i la responsabilitat d’assumir i assolir tasques a l’hora de treballar en equip.

Aquesta pràctica segueix la filosofia del ‘Learning by doing’ (“Aprendre fent”), un mètode per aprendre orientat a l’acció. En aquest sentit, l’estudiant del màster Chaime Capablo considera que en un món tant actiu i canviant és fonamental que es reinventi la manera d’ensenyar i s'adapti als nous temps: “La pràctica et permet contrastar el pla dissenyat sobre el paper i dimensionar millor els recursos dels quals disposes”. L’accés a la informació i el coneixement cada vegada és més ampli i és per això que, com a estudiant, Capablo considera que des dels centres universitaris han d'oferir eines i metodologies per capacitar l’alumnat per al món real.

El Màster en Emprenedoria i Innovació d'aquest any el cursen dotze estudiants de diversos països, entre els quals es troben Equador, Itàlia, Xina, Israel i Marroc. Segons Capablo, el caràcter internacional d’aquest màster resulta “una experiència transformadora i enriquidora on molts aspectes heterogenis es combinen en la perfecció”. “Des del punt de vista professional, aquest màster et capacita per ser competitiu en el mercat laboral i tenir un valor diferencial “, conclou l’estudiant.