Quatre estudiants participen a l’IntEntSem, la cita anual europea d'emprenedoria universitària

Marc Gaixas, Jennifer Trejos, Pau Josa i Diana Salmon, estudiants de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, van participar del 14 al 20 de maig a l’IntEntSem 2017, la trobada anual d’emprenedoria amb representats de cinc universitats europees on el TecnoCampus hi era present per quart any consecutiu. Els quatre estudiants, com a guanyadors del Weekend Challenge 2016, van viatjar fins a Oldenburg, a Alemanya, com a representants del TecnoCampus. Ho van fer acompanyats de Laia Vilà, responsable de l'àmbit d'emprenedoria universitària, qui destaca el potencial del grup que hi ha assistit aquest any: “És un grup molt implicat i obert que es va integrar ràpidament i que hi anava amb moltes ganes de treballar, col·laborar i aprendre”.

Jennifer Trejos, una de les participants, opina que participar a l’IntEntSem ha estat una experiència enriquidora tant des del punt de vista acadèmic, com cultural i personal. “La possibilitat de rebre formació de la mà de persones amb un llarg recorregut professional en l’ecosistema emprenedor m’ha permès reforçar els coneixements i conèixer altres punts de vista”, expressa Trejos. Durant una setmana els estudiants van treballar en equips multidisciplinaris, i també multiculturals, projectes innovadors al voltant d’un repte proposat per les universitats participants. Sota el lema “Someone’s trash is another’s treasure”, en aquesta edició cada equip havia de desenvolupar una idea de negoci viable i sostenible en el temps relacionada amb el reciclatge a través de la reutilització. “La tolerància i el respecte es reforcen en un ambient d’aprenentatge però a la vegada competitiu”, apunta Trejos. ”Quan treballes amb equips multidisciplinaris aprens a ser més pacient, més empàtic i a obrir la ment a noves maneres de fer”, explica Pau Josa. L’estudiant considera que per treballar amb equip és imprescindible ser humil amb les idees que té un mateix i que crear un bon ambient de treball entre els membres del grup.

Com a responsable de l’àrea d’emprenedoria universitària, Vilà aposta per seguir participant a l'IntEntSem en properes edicions, ja que és una jornada que permet als estudiants sortir de la seva zona de confort i relacionar-se amb persones d’altres cultures. “Els dona l’oportunitat de fer nous contactes, posar en pràctica l’anglès, i millorar la capacitat d’adaptació i les habilitats comunicatives”, conclou Vilà.