Estudiants del TecnoCampus, a la final del torneig universitari del videojoc League of Legends

Un equip de sis estudiants del Grau en Mitjans Audiovisuals del TecnoCampus va quedar en segona posició a la final del torneig universitari de League of Legends, en el qual es competia per representar la Universitat Pompeu Fabra en el Campionat de Catalunya Universitari (CCU) en aquesta modalitat de videojoc. La competició va tenir lloc el diumenge 13 de març i hi van participar Sergio Martín, José Luis Montero, Àlex Llobet, Xavi Salcedo, Joan Gasulla i Adrián Pineda amb el nom d’equip TCM Gaming.

El torneig era en format online i cada membre jugava des de casa seva: “Estem més acostumats a jugar ‘online’ però també ens hagués agradat competir de manera presencial ja que tothom qui forma part del torneig és al teu costat i és més emocionant”, confessa Àlex Llobet. L’equip va decidir apuntar-se a partir de la informació que els va arribar des del TecnoCampus i des de l’inici el grau de motivació va ser molt alt: “Es tractava de jugar amb amics de classe i veure fins on podíem arribar, comprovar quin era el nostre nivell com a equip”, explica José Luis Montero. Un dels altres participants considera que el principal objectiu era passar-s’ho bé: “La motivació era poder competir en el meu videojoc preferit amb els amics de la universitat, per pura diversió”, afegeix Àlex Llobet.

League of Legends és un videojoc multijugador que fusiona la velocitat i la intensitat de l’estratègia en temps real amb elements de jocs de rol. “Molt de temps, dedicació, paciència i una mentalitat molt oberta per dir les coses de manera assertiva als companys”, explica Joan Gasull sobre les habilitats que requereix aquest videojoc. En aquest sentit, Adrián Pineda considera que també és necessari tenir reflexes i molta capacitat d’autocrítica perquè “en aquest videojoc es poden cometre molts errors i has de ser capaç d’acceptar-los per poder millorar com a jugador”.

Aquest torneig s’emmarca dins de l’aposta de l’Esport Català Universitari, que se suma al fenomen dels eSports i prepara el primer Campionat de Catalunya Universitari de League of Legends i de Heartsthone, conjuntament amb la Liga de Videojuegos Profesional i amb Elite Gaming, que tindrà lloc el proper 15 i 16 d’abril. Malgrat aquest any no podran participar al Campionat de Catalunya Universitari perquè van quedar en segona posició, l’estudiant Adrián Pineda explica que l’objectiu és seguir practicant: “Seguirem amb aquest equip, jugant i millorant per poder guanyar l’any que ve i representar el TecnoCampus i la Universitat Pompeu Fabra al torneig universitari”.