Estudiants de videojocs queden finalistes en categoria universitària al festival Fun&Serious

Xavier Lleonart, Sergio Lindes, Kevin Garcia i Alison González, estudiants de quart curs del Grau en Disseny i Producció de Videojocs del TecnoCampus, han quedat finalistes dins de la categoria de joc universitari al festival Fun&Serious, que es va celebrar a el passat divendres 7 desembre a Bilbao.

Alison González, membre de l’equip, explica els detalls d'aquest projecte que va néixer a l’assignatura Projecte de Desenvolupament del grau.

El joc que heu creat es titula Wukong. De quin tipus de joc es tracta?
És un joc de plataformes i acció en 3D on el jugador, que s’anomena Wukong (el Déu Mico), ha de superar una sèrie de reptes en els diferents nivells i derrotar els enemics que es troba pel camí. La veritat és que estem molt satisfets amb l’acabat del joc i hem après la importància de desenvolupar un projecte petit, però amb uns estàndards de qualitat molt alts. 

Quin ha estat el principal desafiament?
El repte més gran va ser crear per primera vegada un videojoc completament en 3D, ja que fins al moment només havíem estat treballant en 2D. Per altra banda, el fet de tenir només deu setmanes per desenvolupar el joc i que l’equip fos reduït van ser dos aspectes més tècnics que també van incrementar la dificultat del procés i van generar nous reptes.

Per què vau decidir presentar-vos al festival Fun&Serious?
Un dels motius va ser perquè volíem veure fins a on érem capaços d’arribar amb Wukong, un joc que hem desenvolupat des de l’assignatura de tercer curs Projecte de Desenvolupament. També ens feia il·lusió poder viure l’experiència de competir amb altres universitats a nivell nacional.

Quins continguts i habilitats apresos a l’aula us han servit per tirar endavant el projecte?
Pràcticament tot el que hem après ens ha servit directament o indirectament per desenvolupar el joc. Tot i així, aquesta assignatura és una de les claus de l’èxit ja que és un moment on s'han d'aplicar tots els coneixements adquirits per crear un joc des de zero, i fer-ho en grup. En aquest sentit, t'has d'enfrontar a reptes com terminis d’entregues molt ajustats, problemes tècnics o gestionar la comunicació entre els membres de l’equip, entre d’altres.

Consideres que des del grau us preparen per afrontar el món laboral?
I tant! Gràcies al professorat i a tot el que hem après durant el grau hem pogut desenvolupar Wukong i hem tingut la oportunitat de participar al festival Fun&Serious. En aquest sentit, el grau ens dona una base sòlida de coneixement tècnic sobre les principals àrees de desenvolupament de videojocs, però també és molt important el treball personal que fa cadascú fora de l’aula.