Èxit de participació al "business corner" protagonitzat per Bigle Legal

El divendres 18 de novembre, Bigle Legal va protagonitzar una sessió de "Business corner", un espai per compartir coneixement i bones pràctiques empresarials amb la resta de la comunitat empresarial del parc.
A l'inici de la sessió, el seu CEO, Alejandro Esteve de Miguel, va explicar com de la seva professió va sorgir la seva idea de negoci. Treballant durant molts anys com a advocat mercantil en un important bufet d’advocats de Barcelona, va experimentar que dedicava més del 65% del seu temps redactarnt documents legals.

Després de donar-hi moltes voltes, va decidir desenvolupar un software que permetés crear plantilles on-line de diferents tipologies de contractes, personalitzant-los d’una manera molt més ràpida que de forma manual
Va destacar la importància de crear unes arrels sòlides quan crees l’empresa i va posar l'èmfasi en tots els aspectes legals que cal tenir en compte. Va recomanar, per exemple, fer signar un contracte de confidencialitat a proveïdors o altre tipus de col·laboradors o persones a les quals reveles qualsevol tipus d’informació confidencial de l’empresa. I també tenir un pacte de socis per reforçar i protegir determinats drets però sobretot per tenir pautada la resolució de qualsevol futur conflicte entre els mateixos socis.

La part que va generar més participació i debat de la jornada va ser quan va explicar a quines obligacions legals està subjecta una web, és a dir, l’avís legal, política de privacitat, la política de cookies i les condicions generals de compra en el cas del e-commerce. Va remarcar la importància del seu compliment sobretot per donar seguretat i confiança als usuaris i clients però també atenent a les importants sancions econòmiques per incompliment.