El TecnoCampus celebra la final de la primera lliga de debat universitària amb Antoni Bassas com a membre del jurat

La primera Lliga de debat universitària del TecnoCampus va arribar ahir al punt culminant amb la celebració de la final. Dos equips formats per tres estudiants cadascun van haver d’argumentar a favor i en contra d’un tema d’actualitat: "La seguretat justifica qualsevol limitació de llibertat?". L’equip guanyador participarà les properes setmanes a la Lliga de debat de la Universitat Pompeu Fabra, a la qual estan adscrits els centres universitaris del TecnoCampus. Les lligues de debat tenen ja una llarga tradició en el món universitari i representen una oportunitat per als estudiants per aprendre tècniques d’oratòria i posar-les en pràctica.

La final celebrada ahir va comptar amb el periodista Antoni Bassas com a membre del jurat, i amb el suport del diari ARA i la televisió M1TV. Bassas, membre de l’equip directiu del diari ARA, va destacar en la seva intervenció la importància de la comunicació en tots els àmbits. “Als Estats Units des de les primeres etapes de l’educació s’avalua els alumnes sobre les seves capacitats per argumentar i exposar idees”, va apuntar. El periodista va formar part del jurat que va avaluar les intervencions dels alumnes.

Els guanyadors de la final celebrada van ser Sergi Coll, Ariadna Madrid i Sara Atienza, que a més va ser triada com millor oradora. Tots tres són estudiants d’Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació i Màrqueting i Comunitats Digitals de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa del TecnoCampus. La seva directora, Montserrat Vilalta, va destacar la importància del debat i la confrontació d’idees, i la presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillen, va cloure l’acte apuntant la importància que els estudiants del campus de Mataró puguin gaudir d’iniciatives com la Lliga de debat, que complementa la formació que reben al llarg dels estudis.

Tots els participants en el programa han rebut els darrers mesos formació i assessorament de dos experts: Carles Lombarte i Marta Carreras. Tots dos faran ara un seguiment de l’equip guanyador perquè continuï millorant durant la competició de la Lliga de debat que se celebrarà al Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra.

Visita l'àlbum amb les fotografies de la final de la Lliga de debat.