Una graduada del TecnoCampus produeix el curtmetratge "Elefants blancs", basat en un relat d’Ernest Hemingway

Ànnia Català es va graduar en audiovisuals el curs passat al TecnoCampus i actualment lidera la producció del curtmetratge Elefants blancs, una adaptació del conte d’Ernest Hemingway "Turons com elefants blancs".

El director del curtmetratge, Artur Trias, es va posar en contacte amb Ànnia Català per produir el curtmetratge amb la seva productora, Català Productions. Protagonitzat pels actors Roger Casamajor i Mireia Aixalà, el curt parla sobre l’amor i les relacions de parella. El rodatge es realitzarà durant els dies 4 i 5 d’octubre a Fornells de la Selva, amb l’objectiu d’estrenar la peça cap a finals d’any.

Ànnia Català explica en aquesta entrevista els detalls de la producció d’Elefants Blancs.

Lideres la producció del curtmetratge Elefants blancs, basat en un relat d’Ernest Hemingway. Quina història explica?
Hemingway sempre és vigent. Aquesta obra es podria situar als anys 40, 80 o al 2016 perquè senzillament parla de les relacions humanes, els sentiments. Aquest tema existeix des que existeix la humanitat, i seguirà existint. Tracta d'un conflicte entre una parella on moltes dones es podran sentir identificades amb la protagonista.

Quina ha estat la principal dificultat de producció?
Com sempre, la màxima dificultat que es troba una productora a l'hora d'engegar un projecte és el finançament. Qui apostarà pel teu projecte? Aquesta és la pregunta clau quan s'ha de decidir a quines empreses trucar i per on cal navegar.

En aquest sentit, heu engegat una campanya de micromecenatge a Verkami per finançar el projecte. Què s’emporten les persones que hi col·laboren?
Des de l’enllaç amb un visionat exclusiu online, al DVD del curtmetratge, samarreta, bossa de tela, un sorteig dels complements que porten els actors en el rodatge, fotografia amb els actors i invitació a l'estrena, entre altres opcions. També hi ha recompenses exclusives per a les empreses, que poden obtenir publicitat a les xarxes socials i incorporar el seu logotip en els crèdits. Les opcions són infinites i si una empresa té una nova proposta, estarem encantats d'escoltar-la.

A la mateixa pàgina web de Verkami s’explica amb detall a què es destinaran els diners recaptats. Ens en podries fer cinc cèntims?
Els diners aniran destinats sobretot al lloguer de material tècnic, artístic i decoració de l'espai, a la recuperació de la inversió de vestuari, el desplaçament i lloguer de furgoneta per transportar material tècnic, attrezzo, càtering, i també serviran per efectuar el pagament de les despeses de l’organització de la campanya de micromecenatge. La realitat és que ens aniria molt bé recaptar al voltant dels 3.000 euros per anar tranquils en producció i poder fer una molt bona distribució.

Com autònoma, aspires a créixer professionalment a través de la teva productora, Català Productions, un projecte que ja està en marxa. Quines són les teves perspectives de futur dins del sector audiovisual?
Realment, el sector audiovisual és dur. Estem en un moment en el qual és fàcil dedicar-te al món audiovisual però és molt difícil poder viure del món audiovisual. Per tant, les meves perspectives de futur són seguir vivint de la producció i créixer. Poder crear una petita empresa, poder donar una feina estable a altres productors i persones del sector audiovisual, generar feina i crear futur. I el que vingui de més, benvingut sigui.

Has estudiat el Grau en Mitjans Audiovisuals al TecnoCampus. Què recordes del teu pas per la universitat?
Vaig fer un grau superior de producció als Jesuïtes Sarrià Sant – Ignasi, i quan vaig començar el Grau en Mitjans Audiovisuals, ja tenia molt clar que el volia fer a poc a poc per tenir temps de realitzar projectes de producció al mateix temps que estudiava la carrera. Allò que he après a la universitat m’ha servit per aplicar-ho a les produccions que he realitzat. Això m'ha servit per acabar la carrera amb un títol i amb experiència, que és realment important quan surts al mercat laboral.

Consideres que des de la universitat es fomenta la incorporació dels estudiants al mercat laboral?
Sí, bona part de l'experiència que he obtingut és gràcies a la Borsa de Talent TecnoCampus. M’he apuntat a un munt de projectes que em semblaven interessants i això ha fet que guanyés experiència, un bon currículum, cartes de recomanació i contactes, entre d’altres avantatges.

Després d’uns quants anys d’experiència en el sector audiovisual, quin consell donaries als futurs professionals del sector audiovisual?
Podria donar un munt de consells que els hi anirien bé, coses que jo desconeixia i que he anat aprenent. Una d’elles, i molt important, és que encara que no sigui un projecte remunerat, has de treballar de la manera més professional que puguis. Si ets professional, un dia et poden trucar des d’una empresa perquè resulta que recorden com treballes i han decidit que formis part del seu equip. Un altre consell és no desanimar-se i treballar molt, no parar de treballar en cap moment.