El Grau en Logística i Negocis Marítims, present en unes jornades al Parlament Europeu

El coordinador del Grau en Logística i Negocis Marítims, Jesús E. Martínez Marín, va participar a principis de mes a Brussel·les, a la seu del Parlament Europeu, en la conferència final del projecte Vasco De Gama, d'especial importància per a l'educació marítima a la Unió Europea i a la Mediterrània. Aquest projecte, liderat per l'equip de CPMR (Conference of Peripheral Maritime Region), en el qual va participar el TecnoCampus, gràcies a la intervenció de la Generalitat de Catalunya, va tenir entre altres fases, la creació d'un Erasmus Marítim, que va permetre connectar a estudiants i professors de totes les disciplines relacionades amb l'activitat marítima, a un i altre costat de la ribera del Mediterrani.

El professor Martínez Marín va explicar el model TecnoCampus i la importància de la relació ciutat-universitat-empresa, com a eix fonamental de la formació que s'imparteix en el Grau en Logística i Negocis Marítims. També va destacar la importància d'incloure aquest tipus d'estudis en aquests projectes, perquè la formació marítima no està relacionada només amb simuladors de navegació i enginyeria, sinó també amb l'activitat econòmica i el negoci a través de la mar. També va indicar la necessitat de la formació pràctica per donar suport a la teoria mostrada a les classes, com es fa en el grau que s'imparteix al TecnoCampus i que és un autèntic factor diferencial del centre.

Com a objectiu de les futures fases del projecte Vasco De Gama, Alessia Chlocchiatti, coordinadora de Política Marítima de la Direcció General d'Afers marítims i pesca de la Comissió Europea, va mostrar el seu interès  per conèixer més el model educatiu del TecnoCampus i va destacar la importància del desenvolupament de les Blue Careers (carreres relacionades amb el sector marítim) en els països comunitaris. Giuseppe Sciacca i Davide Strangis, organitzadors de l'esdeveniment i membres de CPMR, van convidar el TecnoCampus a seguir formant part de les futures fases del projecte.